Jiří Hofreitr životopis

Jirka Hofreitr, Hoffee · pseudonymy

česká, 1973

Životopis

Hoffee je prvním a nejspíš i jediným představitelem knižního punku, který si ovšem sám nadefinoval, aby mohl někam patřit. O svém literárním směru slepé vývojové odbočky doslova říká: „Jakmile do toho vletíte, už nemůžete ven!”

Na protest proti systému se rozhodl vydat své dílo zcela anonymně, než mu došlo, že ho v literárním světě stejně nikdo nezná.

Nechce se příliš účastnit křtů ani autorských čtení, protože neumí číst nahlas a příliš velká pozornost mu nedělá dobře.

Jeho prvotinou se v roce 2022 stala kniha nanečisto, kterou pod názvem Dárek věnoval nejlepšímu příteli z mládí. Devět kusů striktně limitované edice odpovídalo devátému měsíci, ve kterém se jeho kamarád narodil.

Druhá kniha BUĎSBOHEM měla dle plánu vyjít na jeho původní značce BigPig z divokých devadesátých let, kterou se chystal pro potřeby vlastního vydání vzkřísit. Během příprav se ovšem ukázalo, že si ji devět z deseti oslovených přátel ani nepamatuje. Po dlouhých úvahách proto souhlasil s vydáním na další ze svých někdejších značek Laary Faary.
Koneckonců symboličtější název pro svůj žánr by hledal jen těžko. (zdroj životopisu: https://www.budsbohem.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jiří Hofreitr - knihy

2023  0%Mimo hru
2023  75%Buďsbohem

Žánry autora

Literatura česká Pro děti a mládež Příběhy

Štítky z knih

rakovina, nádory podle skutečných událostí

Hofreitr je 2x v oblíbených.