Jay Bonansinga životopis

americká, 1959

Životopis

Jay Bonansinga je americký spisovatel,producent a režisér. Má diplom z filmové vědy a vyzkoušel si i režii dvou snímků, krátkometrážního City of Men a celovečerní komedie Stash, ke kterým rovnou napsal i scénáře. Především se ale specializuje na psanou tvorbu,v níž má široký záběr od krátkých povídek do různých magazínů přes thrillery (např. Perfect Victim,Twisted), béčkové horory (Oblivion,The Sleep Police), kvůli kterým ovšem spolupracoval i s průkopníkem zombie žánru Georgem Romerem, až po historické romány jako Pinkerton´s War a především z našeho pohledu zajímavý Sinking of the Eastland. Při potopení Eastlandu v roce 1915 bylo totiž z 844 obětí celkem 220 Čechů.

Ale byly to právě horory, které ho donesly do popředí moderní science fiction, protože kvůli nim se dal dohromady s Robertem Kirkmanem a zapojil se do světa Živých Mrtvých.

V případě, že by nastala zombie apokalypsa, vybral by si jako zbraň pro sebeobranu nastřelovací pistoli, kterou používají hrdinové v jeho knize. (zdroj životopisu: Živí Mrtví - Vzestup Guvernéra)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jay Bonansinga - knihy

2016  78%Invaze
2012  86%Vzestup Guvernéra
2013  82%Cesta do Woodbury
2014  79%Pád Guvernéra 1
2015  77%Zkáza
2014  82%Pád Guvernéra 2

Žánry autora

Literatura světová Horory Romány

Štítky z knih

zombie apokalypsa postapokalyptické romány

Bonansinga je 1x v oblíbených.
Osobní web autora