James Clear životopis

americká, 1986

Životopis

O Jamesi Clearovi
Ahoj, jsem James Clear. Jsem americký autor, podnikatel a fotograf. Jsem také chlap za JamesClear.com.

Tento web je domovem mého života. Píšu o zvycích a lidském potenciálu. Ústřední otázkou, na kterou se snažím ve své práci odpovědět, je: „Jak můžeme žít lépe?“

Abych na tuto otázku odpověděl, odkryl jsem nejnovější vědecký výzkum a vysvětlil jsem ho způsobem, který můžete snadno pochopit a skutečně použít. Když sdílím tyto vědecké nápady pro lepší život, ráda předvádím zvyky a rituály sportovců, umělců a podnikatelů. Analýzou příběhů špičkových umělců z mnoha různých oborů a porozuměním osvědčeným vědeckým principům můžeme začít škádlit společné vlastnosti, díky nimž jsou tito lidé nejlepší v tom, co dělají.

Mé konkrétní zaměření je na tipy pro zlepšení sebe sama na základě prokázaného vědeckého výzkumu.

Věřím, že nejlepší způsob, jak změnit svět, je v soustředných kruzích: začít se sebou a pracovat odtamtud.

Věřím, že nejlepší způsob, jak změnit svět, je v soustředných kruzích: začít se sebou a pracovat odtamtud. Pokud se sami vyřešíte, pak je to o jednu osobu méně, o kterou se svět může starat. Budete mít možnost přispívat spíše než konzumovat. Přidáte raději než nepořádek.

Píšu o umění a vědě o tom, jak žít lépe. Věda, protože se zabývám základními příčinami našeho chování a údaji za vysokým výkonem. Umění, protože chci přijít na to, jak tyto myšlenky uplatnit a uvést je do každodenní praxe.

Ale nemluvím jen o věcech. Cestou si ráda vyzkouším koncepty pro sebe, když experimentuji s budováním lepších návyků jako podnikatel, spisovatel a vzpěrač. Nakonec se moje práce stává jednodílným vyprávěním, jednodílným akademickým výzkumem, jednodílným osobním experimentem. Je to pestrá směs inspirativních příběhů, akademické vědy, těžce vydělané moudrosti.

Primárním místem pro sdílení těchto informací je můj týdenní zpravodaj. Stovky tisíc lidí dostávají mé články e-mailem každý týden. Dostanete pouze informace o tom, jak ovládat své zvyky a žít lepší život. Nic nepříjemného nebo neočekávaného.

Netvrdím, že mám všechny odpovědi a stále se toho musím hodně učit, ale jsem rád, že se o to, co jsem se naučil, podělím. (zdroj životopisu: https://jamesclear.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.