Igor Borisovič Kalmykov životopis

Grigorij Klimov, Ralf Werner · pseudonymy

ruská, 1918 - 2007

Životopis

Grigorij Petrovič Klimov, rusky: Григoрий Петрoвич Климов, vlastním jménem Igor Borisovič Kalmykov, rusky: Игорь Борисович Калмыков, v Německu známý pod jménem Ralf Werner (Ральф Ве́рнер) (26.9.1918, Novočerkassk — 10.12.2007 New York) byl ruský spisovatel, který emigroval do USA, novinář, redaktor, překladatel, autor mnoha publikací a přednášek na téma konspirace a egenika. Jeho knihy byly přeloženy do řady jazyků, vč. angličtiny, němčiny a francouzštiny.

Narodil se v Novočerkassku v rodině lékaře. Absolvoval Novočerkasský průmyslový institut (1941) a poté Vojenský institut cizích jazyků v Moskvě (1945), načež byl v rámci vojenské služby odeslán jako překladatel z němčiny v hodnosti mladšího důstojníka do Berlína, do Sovětské vojenské administrativy. Když v roce 1947 dostal příkaz vrátit se do Moskvy, utekl do Západního Německa. Po útěku na Západ přišel o doklady a obdržel falešné dokumenty na jméno Ralf Werner.
V letech 1949—1950 podle svých slov pracoval na harvadském projektu pod hlavičkou CIA, kdy prováděl výslechy ruskojazyčných imigrantů. V letech 1951—1955 byl předsedou Ústředního sdružení politických emigrantů ze SSSR (COPE) a šéfredaktorem časopisů Svoboda a německojazyčného Antikommunist.
V letech 1958—1970 pracoval jako elektroinženýr, během války ve Vietnamu pracoval na výstavbě vojenského aerodromu v Jižním Vietnamu.

Klimov byl ženatý. Jeho žena Alla se s ním rozvedla, protože neunesla jeho antisemitismus. Později o ní Klimov tvrdil, že byla lesbička a židovka. Z antisemitismu jej obviňují mnohé zdroje.

Klimov rozpracoval koncepci tzv. vyšší sociologie, představující interpretaci historie a sociologie. Jeho rétorika obhajující tuto koncepci spojuje xenofobní, zejména antisemitistické a homofobní postoje. (zdroj životopisu: https://bit.ly/3eOw4oz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.