Helena Fléglová životopis

česká

Životopis

Slovy Heleny Fléglové:

Jmenuji se Helena Fléglová a jsem zakladatelkou HF Pastry Academy, kde pro vás vedu společně se svým týmem řadu těch nejlepších cukrářských kurzů.

Být cukrářkou je pro mě životní náplní, splněným snem a každodenní radostí. Popravdě mě to nikdy ani nenapadlo, ale životní cesty jsou nevyzpytatelné a dobrodružné. V průběhu základky jsem přestoupila na francouzské gymnázium, které mě přiblížilo k Francii a pomohlo mi uvědomit si její šarm a styl. Další cesta směřovala na Vysokou školu ekonomickou v Praze. Na konci bakaláře jsem nastoupila na místo provozního manažera v Cukrárně U Zlaté Konvice. Tím jsem se dostala do světa sladkostí a okouzlena v něm už zůstala.

Stačila jedna malá náhoda, která mi změnila život. V cukrářském týmu potřebovali výpomoc a tak jsem šla. Od té doby jsem se o cukrařinu začala zajímat stále víc a víc, navštěvovala semináře, četla odbornou literaturu a zkoušela nové recepty, což dnes dělám průběžně a stále. Postupem času přišly na řadu cukrářské kurzy se světově známými cukráři konané v Čechách. Jejich neuvěřitelná profesionalita, vstřícnost a lidskost mě přesvědčily o tom, že cukrařina je řemeslo naprosto úžasné a člověk má neuvěřitelně možností seberealizace.

Vydala jsem se do Francie do École Christophe Michalak, do Španělska do Aula Jordi Bordas, do Belgie do Chocolate Academy Patrick Aubrion – jednalo se však o poměrně krátké akce. Věděla jsem, že jestli chci dělat to co mě tak těší na vysoké úrovni, musím do zahraničí na delší dobu, proto jsem se vydala do Barcelony a pracovala a učila se krásné měsíce v cukrárně Bubo Barcelona, v tu dobu vedenou světově známým šéf cukrářem Carlesem Mampelem. A od té doby jsem věděla, co bude mojí životní náplní. Prostřednictvím své cukrářské školy každý den přináším profesionálním cukrářům i domácím cukrářům nové znalosti, dovednosti, ale i motivaci a inspiraci.

Můžete se společně se mnou těšit na na světové špičky v oboru, které k nám přijedou uspořádat praktické hands-on kurzy. Nebudete se tedy jen dívat, jak top cukráři pracují, budete se celého procesu plně účastnit a spolupracovat s těmi nejlepšími. (zdroj životopisu: hfpastryacademy.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Helena Fléglová - knihy

2023  80%HF Masterclass II
2021  90%HF Masterclass

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Fléglová je 0x v oblíbených.