Friederike Meckel Fischer životopis

německá, 1947

Životopis

Dr. Friederike Meckelová Fischerová (1947) v Německu vystudovala medicínu a psychoterapii. V letech 1989–1991 prošla v USA výcvikem jako facilitátor holotropního dýchání u prof. Stanislava Grofa. Holotropní dýchání je alternativní metoda terapeutické práce se změněnými stavy vědomí vyvolanými jinými prostředky než psychotropními substancemi.

Friederike si v té době začala uvědomovat i terapeutické přínosy MDMA prostřednictvím svých vlastních zkušeností. Měla to mimořádné štěstí, že se připojila k psychoterapeutické výcvikové skupině, která na počátku devadesátých let ve Švýcarsku cvičila terapeuty používat v psychoterapii MDMA a LSD. Absolvovala rovněž výcviky v párové, rodinné a konstelační terapii.

Od roku 1997 měla soukromou psychoterapeutickou praxi, kde nabízela běžnou psychoterapii, holotropní dýchání a rodinné konstelace. V průběhu let zároveň rozvíjela i vlastní koncept psycholytické terapie s využitím psychoaktivních látek jako zesilovačů.

V roce 2009 byla i se svým manželem zatčena v důsledku zrady klienta. Byla odsouzena za porušení švýcarského zákona o omamných látkách v souvislosti s LSD na šestnáct měsíců podmíněně, ale byla osvobozena, protože dokázala, že sezení probíhala v bezpečném prostředí. Dnes již v praxi nepoužívá psychoterapeutické metody vyvolané psychoaktivními substancemi. V současné době je v důchodu a stále poskytuje soukromé psychologické poradenství v Curychu. Její kniha byla publikována v roce 2015 v Anglii a německy r. 2016 ve Švýcarsku.

Friederike je stále zastánkyní terapie založené na substancích, připomínající nedělitelnou jednotu těla, mysli a duše, na níž je nezbytně založena cesta k autentické osobnosti v každodenní duchovnosti. (zdroj životopisu: http://www.dharmagaia.cz/kniha/886-friederike-meckelova-fischerova-terapie-se-substancibr-span-classsub-titlepsycholyticka-psychoterapie-v-21-stoletispan/text/1925-o-autorce)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.