Dominika Digtyar Vaňková životopis

česká, 1992

Životopis

Narodila se v létě roku 1992 a od útlého věku žije v Poděbradech.

Dětství prožila s odřenými koleny venku a v přírodě s kamarády a nejlepší zážitky má z letních táborů. Když povyrostla, jako správný introvert a toho času jedináček milovala knihy a příběhy. Ježíšek měl radost, aspoň věděl, co nosit za dárky.

Na střední škole jí ale přestalo stačit knihy pouze číst a přišla neodbytná potřeba příběhy také tvořit. Psaní začalo zdatně konkurovat čtení a touha tvořit narůstala. Dlouhá léta byl šuplík a vlastní plná hlava jediným místem, kde její úsměvné pokusy žily. S naběhanými kilometry, co ve svých konečcích její prsty měly, přišlo i uvědomění, že ten šuplík už přeci jen nestačí.

Několik let publikovala na veřejných místech a sbírala zpětnou vazbu, čtenáře a nápady. Od samého začátku pro ni má psaní jasný směr: „Píšu jen takové příběhy, které bych chtěla sama číst.“ Její pisatelské ambice jsou prosté – dát stejně nadšeným čtenářům chvíle zábavy a dobrodružství při čtení jejích knih a pro ty odvážné, hodně snící, i malou neodbytnou myšlenku, jestli se tohle, co čtou, náhodou někde za rohem přeci jen nemůže dít. V současné chvíli podniká, tvoří a plní si sny. Mezi jeden z těch donedávna nejméně uvěřitelných je pro ni vydání její první knihy V zajetí vlčích máků.

V roce 2015 ještě vyšla její povídka Srdcetep, která vyhrála druhé místo v literární soutěži CooBoo a byla vydána v souboru povídek DivergentCzech.

Do budoucna má v plánu dál psát a přinášet radost čtenářům stejně velkou, jakou má ona sama z psaní. (zdroj životopisu: https://www.dominika-digtyar.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.