Diana Amft životopis

německá, 1975

Životopis

Diana Amftová (* 7. listopadu 1975, Gütersloh, Německo) je německá filmová a televizní herečka.
Narodila se v německém městě Gütersloh. Její otec byl školník. Vyrůstala v městě Herzebrock-Clarholz a jednou z jejích zaměstnání po škole byla práce ve videopůjčovně. Absolvovala odbornou přípravu jako soudní úřednice na Amtsgericht Rheda-Wiedenbrück. Měla hodiny zpěvu v Bielefeldu a neúspěšně se ucházela o studium na Folkwang Hochschule v Essenu.

Když ji bylo dvacet let, byla přijata na Schauspielschule Zerboni v Mnichově a zde se objevila v několika divadelních hrách. V roce 1999 přišla její první televizní role.

Stala se známou díky roli Inken ve filmu Holky to chtěj taky, který byl neobvykle úspěšný a i jeho pokračování Holky to chtěj taky 2. V roce 2002 měla hlavní ženskou roli ve filmu Kluci to taky chtěj... a pořád!, za který vyhrála Deutscher Comedypreis v kategorii nejlepší film v kině. Jejím největším průlomem byla však hlavní role v seriálu Deník doktorky.

Ve věku osmnácti let se poprvé vdala, ale manželství trvalo pouhé tři měsíce. Poté devět let žila s americkým režisérem Granzem Henmanem, ale v únoru 2010 se pár rozešel. V létě 2011 si vzala manažera Arne Regula. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.