Daniel Zigmond životopis

americká

Životopis

Zigmond dohlíží na analýzu dat pro Facebook News Feed a dalšími částmi nejpopulárnější sociální sítě na světě. To znamená, že analyzuje masivní množství dat online generovaných News Feed, hledá způsoby, jak zlepšit služby a další části Facebooku.
Je také zenovým knězem, který studoval u stejného buddhistického mnicha jako Steve Jobs. A to znamená, že je součástí dlouhé tradice v technických kruzích severní Kalifornie.
Dan Zigmond je buddhistou už téměř třicet let. Objevil východní náboženství při studiu výpočetní neurovědy na univerzitě v Pensylvánii. Po absolvování se přestěhoval do Thajska a žil v buddhistickém chrámu, zatímco učil angličtinu v blízkém utečeneckém táboře. V tomto chrámu mniši jedli mezi svítáním a polednem, podle pravidel Vinaya Pitaka, původního učení Buddhy. Jedli, co bylo k dispozici a tolik, kolik chtěli, ale pouze v tomto okně. A zůstali štíhlí. V populární představivosti byl Buddha tlustý muž. Ale on byl také štíhlý.
Po dvou letech v Thajsku se Zigmond vrátil do Států a nakonec skončil v Googlu. Pracoval jako vědecký pracovník v oblasti informací, hledal způsoby, jak zlepšit služby, jako je YouTube a Google Maps, a byl součástí buddhistické kultury, která si našla cestu přes celou společnost. Brzy poté, co inženýr jménem Chade-Meng Tan propagoval meditační skupiny v celé společnosti a napsal knihu nazvanou Search Inside Yourself, se společnost Google stala destinací pro mnichy z celého světa. Jendou Meng vzal návštěvníky za Zigmondem a ukázal jim jedinečnou buddhistickou značku Google.
"Vzpomínám si, že jsem se tehdy zabýval nějakým komplikovaným statistickým kódem a když jsem vzhlédl, uviděl jsem skupinu tibetských mnichů v plném buddhistickém hábitu, kteří se vznášeli nade mnou a usmívali se", vzpomíná Zigmond.. (zdroj životopisu: https://www.wired.com/2016/10/dan-zigmond-buddhas-diet/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.