Daniel Janů životopis

česká, 1970

Životopis

Na začátku roku 2012 si pohrával s myšlenkou napsat nějakou knihu. Do té doby psal jenom básně. Svou myšlenku opravdu uskutečnil na konci téhož roku, kdy vyšla jeho první kniha KOUZELNÁ ZAHRADA a druhý díl ZAHRADA VĚČNOSTI.

Tyto příběhy jsou propojené, láskou, přírodou a duchovní podstatou člověka. Autor popisuje mezilidské vztahy, lásku k přírodě nebo i cesty do minulých životů, ať už prostřednictvím snů nebo regrese, protože ví, že všechno má svůj smysl a nic se neděje náhodou. Pokračuje v tom v dalších knihách: SÍLA TROJICE, NEVŠEDNÍ VZPOMÍNKY, VŠECHNO MÁ SVŮJ ČAS, ZTRÁTA PAMĚTI nebo NEBE - dojemný příběh z kliniky Child´s Hope, kde se specializující na dětskou epilepsii.

V roce 2016 se naladil na sci-fi žánr a do světa vypustil příběh o podivné bytosti jménem SKY WAYDERSOVÁ, která se mění v mimozemského draka. Příběhem o nikdy nekončícím dobrodružství psance Paula Suttera pod názvem PSANEC PAUL KOLT SUTTER rozšířil o žánr western-sci-fi.

Neúnavně se pouští do dalších knih. Zde se poprvé objevuje postava dánského detektiva Kjelssona. V knihách DETEKTIV KJELSSON můžete pátrat společně s ním a jeho týmem po vrazích a zločincích, kteří nepocházejí jen z Dánska.

Napsal několik dalších zajímavých knih, např. vědecko-fantasticky laděný příběh SANDWALKER A KOČIČÍ ŽENA, erotický příběh s kriminálním podtextem NYMFOMANKA SANDRA, nebo soft fantasy v podobě příběhu o černém rytíři, WRAKOD.

V poslední době se objevuje spoustu e-booků, ale dvě knihy byly vydány vlastním nákladem knižně, a to ADÁMKOVA CESTA a KODEX KATACHI. První ze zmiňovaných vychází jako příběh o jeho synovi, který se dostal do fantasy světa. Druhá z knih nás pro změnu zavede do světa japonského světa anime.

A to není vše.
Autor přichází s dalšími knihami a dalšími příběhy svých oblíbeným hrdinů... (zdroj životopisu: uživatel adam.ruby)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.