Carsten Henn životopis

německá, 1973

Životopis

Carsten Sebastian Henn (nar. 29. října 1973 v Kolíně nad Rýnem) je německý spisovatel, dramatik a novinář.

Henn navštěvoval Albert-Schweitzer-Gymnasium (Hürth), v roce 1993 tam absolvoval střední školu a poté začal studovat na univerzitě v Kolíně nad Rýnem. V roce 1996 byl nejmladším autorem v antologii Junger Westen, která poskytuje přehled současné literatury v Severním Porýní-Vestfálsku. Po ukončení magisterského studia v oboru etnologie, sociologie a geografie studoval v roce 1997 etnologii a vinařství v Adelaide/Austrálie. Do roku 2008 byl zaměstnán ve správě svého rodného města Hürth, od té doby se soustředil na spisovatelskou a novinářskou práci.

Jako nezávislý vinařský novinář Henn píše pro národní a mezinárodní časopisy a zasedá v porotách několika vinařských cen. V Gault-Millau WeinGuide působí od roku 2002, nejprve jako osoba odpovědná za vinařskou oblast Nahe a od roku 2014 jako šéfredaktor. Od roku 2013 je kritikem restaurací pro Kölner Stadt-Anzeiger. Od roku 2018 je šéfredaktorem vinařského časopisu Vinum.

Jeho román Knihonoš (Der Buchspazierer) dosáhl na číslo 6 na každoročním seznamu bestsellerů 2021.

S přáteli obdělává strmou vinici v lokalitě St. Aldegunder Himmelreich (Moselle) a pěstuje tam vlastní víno, Ryzlink rýnský. (zdroj životopisu: https://bit.ly/3RMb9lV)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.