Artho S. Wittemann životopis

německá, 1956

Životopis

Již více než dvacet pět let se Artho Wittemann intenzivně zabývá otázkami systémové sebeorganizace psychiky. Deset let byl studentem, poté zaměstnancem Dr. Hal a Dr. Sidra Stone, zakladatelka metody Voice Dialogue. Přeložil dvě její knihy do němčiny a šest let vyučoval Voice Dialogue v Centru individuální a sociální terapie (ZIST) nedaleko Mnichova. Poté se spolu s manželkou Veetou vydal vlastní cestou, kterou dále rozvinul do ucelené hloubkové psychologické teorie a praxe vnitřních partií pod pojmem IndividualSystemik©. V jeho první knize „Inteligence psychiky“ jsou představeny základní koncepty IndividualSystemik. Hloubkový výzkum v psychoterapeutické praxi a ve výcvikových seminářích pro terapeuty a poradce vedl k vhledům a technikám, které jsou uvedeny v jeho druhé knize , \"Architektura vnitřního světa\" jsou popsány.
Autorovým ústředním zájmem byly od raného mládí psychologické a duchovní otázky. Počínaje rokem studia v Centru pro iniciační terapii u Karlfrieda Grafa Dürckheima a následnými deseti lety učení a výzkumu v mnoha oblastech humanistické psychologie získal neobyčejně bohatou pokladnici terapeutických a duchovních zkušeností.
Přesvědčení, že všechny lidské zkušenosti mají smysluplnou a popsatelnou vnitřní souvislost, se brzy stalo základem jeho praktické i teoretické práce. Artho Wittemann žije se svou ženou ve Švédsku. (zdroj životopisu: https://www.individualsystemic...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.