Anna DePalo životopis

americká

Životopis

Už jako školačka se Anna pokusila o svou první povídku. Byla by ráda, kdyby o své prvotině mohla říci, že se jí povedla a přinesla jí úspěch, ale po pravdě řečeno, tento první pokus, byly to celé tři strany, skončil v koši. Tehdy Anna pochopila, proč tolik děl skončilo v plamenech a nedochovalo se potomkům.
Anna nějaký čas žila v Itálii a Anglii, na Harvardu studovala politické vědy a dále se věnovala studiu práva, specializovala se na ochranu duševního vlastnictví. Vdala se za muže svých snů. Společně s manželem se usídlili na Manhattanu, ne příliš daleko od jejího původního bydliště v Brooklynu a italskoamerických příbuzných.
Jednoho dne se Anna rozhodla dát psaní ještě jednu šanci. Věřila, že si tím může jak vydělávat na živobytí, tak i chytit pravdu o životě. Tentokrát neskončila po třech stánkách, dokonce ani po devadesáti třech. Psala o víkendech, po večerech po vyčerpávající práci v advokátní kanceláři. Její prvotina, Dítě lásky, se stala bestsellerem a vyšla v desítce zemí světa.
Nyní Anna šťastně vyměnila právnický kostýmek za plný úvazek spisovatelky a pracovištěm se jí stal psací stůl s počítačem. (zdroj životopisu: http://www.harlequin.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.