Andrea H. Japp životopis

francouzská, 1957

Životopis

Po záplavě severských královen zločinu tu máme pro změnu jednu královnu francouzskou…

Lionelle Nugon-Baudon(pseudonym) je uznávanou vědkyní s tituly z biochemie, na MIT získala titul z toxikologie, na Pasteurově institutu zas z bakteriologie. Ale protože vědecký výzkum nenaplňoval její literární touhy, od roku 1990 začala žít paralelní život jako spisovatelka detektivek Andrea H. Japp. Hned její první pokus získal ocenění na literárním festivalu, což jí utvrdilo v přesvědčení, že tahle cesta je ta správná.
Nyní má na svém literárním kontě 12 detektivních knih ze současnosti, kde hrají velkou roli především vědci ve službách FBI. Od roku 2006 se však ponořila do historie své rodné Francie a píše detektivní příběhy zasazené do 13. a 14. století.
Díky své výborné angličtině, vlastním detektivkám a především znalostem forenzních věd byla ideální adeptkou pro překlady románů Patricie Cornwellové do francouzštiny – tuto část profesního života oddělila novým pseudonymem Helen Narbonne.
Kromě románů je autorkou také řady povídek, několika scénářů a námětů ke komiksům. (zdroj životopisu: Centrum detektivky)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Andrea H. Japp - knihy

2013  66%Monasterium

Žánry autora

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány

Štítky z knih

Japp je 0x v oblíbených.