Amy Engel životopis

americká

Životopis

Amy se narodila v Kansasu. Ve třech letech se s rodinou přestěhovali do Íránu, kde pár let žili a Amy tvrdí, že má na tuto zemi nádherné vzpomínky. O několik let později se její rodiče rozvedli a Amy a její maminka se přestěhovali do Kansas City, Missouri, kde Amy navštěvovala místní základní školu.
Když byla Amy v šestém ročníku, přestěhovala se s maminkou a otcem na Tchaj-wan. I když to byl to úžasný zážitek, v té době nebyla příliš nadšená, že opustila své přátele a školu. Po roce se Amy a její rodina vrátili do Kansas City.
Po střední škole, Amy navštěvovala University of Kansas (Rock Chalk, Jayhawk!), kde strávila čtyři roky a okamžitě po promoci se přestěhovala do Washingtonu, kde začala právnickou fakultu na univerzitě v Georgetownu.
Amy se vrátila do Kansas City se svým právním titulem a pracovala jako obhájce po dobu 10 let. Vdala se za kolegu advokáta a jakmile měli děti, rozhodla se zůstat doma a rozdělit si čas mezi mateřstvím a psaním.
Tento cíl sledovala tím, že prvních pár let nedělala vůbec nic. Při dvou malých dětech měla nulovou energii a na cokoli jiného nebylo ani pomyšlení (kromě občasného poháru zaslouženého vína). Nakonec toto období překonala a do povědomí se dostala svým debutovým románem pro dospělé, THE BOOK OF IVY (Kniha Ivy). Kniha byla vydána v roce 2014 a pokračování, REVOLUTION OF IVY, následovalo v roce 2015. Mezi těmito dvěma knihami začala pracovat na The ROANOKE GIRLS. (zdroj životopisu: https://amyengel.net/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.