Zahrada zajímavosti

Zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134629/bmid_zahrada-Gpx-134629.png 5 368 78

Zahrada Jiřího Trnky patří mezi díla, která léta oslovují děti i dospělé. Má své kouzlo, poezii i humor. Pohádku Trnka nejen ilustroval, ale sám i napsal. Pět kluků otevře starou rozvrzanou branku a vejdou do krásné, tajemné zahrady, kde potkají kamenného trpaslíka, zlomyslného kocoura, učenou velrybu, a odhalují rozličná tajemství. Kouzelný příběh, který známe i z filmového zpracování, je nezapomenutelný. První vydání.... celý text

Zajímavosti (2)

Dne 28.10.2022 byl prezidentem Milošem Zemanem vyznamenán kontroverzní podnikatel Jaroslav Třešňák - teplický developer "za zásluhy o stát v oblasti kultury". Člověk, který byl významným sponzorem prezidentské kampaně MZ a jeho blízkým přítelem, snažil se zbourat Hadí lázně v Teplicích, Městské lázne v Teplicích zboural. Tento člověk, vlastník společnosti JTH Shopping Park Litoměřice, nechal na podzim roku 2022 srovnat se zemí zahradu Jiřího Trnky (ul.Turbová), která byla přímou inspirací pro vytvoření knihy Zahrada z pera Jiřího Trnky. Jiří Trnka žil v domě u této zahrady mezi lety 1939 a 1958.

Více informací: FB výtvarníka Maxima Velčovského (příspěvek z 2.10.22) nebo zde https://nasregion.cz/magicky-a-nedotknutelny-prostor-trnkovy-zahrady-se-zmenil-v-holinu-302267/ (Mánička178)


Dle knihy byl natočen v letech 1974 - 1977 seriál Zahrada o pěti dílech 15 minut dlouhých.
Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror.
Lze shlédnout na Youtube (stoun25)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.