Umění dřeva zajímavosti

Umění dřeva
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502534/umeni-drevaw5Vv1m-Jt7-.jpg 5 2 2

Další dřevěná kniha pana Patřičného – cesta dovnitř stromu i pod kůru člověka. Kniha popisuje jak využít obrazy ze dřeva a kresby ve dřevě ve výtvarné práci a jaký bonus mají sochy ze dřeva proti těm z jiných materiálů. Kromě uměleckých objektů na cca 150 barevných fotografiich, tu čtenář najde i kapitolu o autorské knize – ze dřeva, nic takového nikdo jiný nedělá. A poslední kapitola? To je úsměv a vtip ve dřevě, všichni to v téhle době potřebujeme jako sůl.... celý text

Zajímavosti (1)

Dá se říct, že kniha vznikala tak dlouho, jako dřevěné obrazy v ní - takže víc než deset let! I text vlastně vznikal řadu let...No, utíká to.
Pan nakladatel, ISMC- Bohemia, mi koncem loňského roku sdělil, že to bude poslední kniha, kterou chce vydat - labutí píseň - tak abych si dal záležet
No - snažil jsem se jak jsem uměl nejlíp! A dík za jazyk Daně Flídrové, dík výtečnému grafikovi, Jakubovi Náprstkovi. A moc děkuju firmě Decci, díky nim se kniha dostala na příznivou cenu. Za takovou se dneska kupuje beletrie (390kč dop. cena) Nejvíc děkuju těm nahoře, (ať kdokoliv to je) že mi bylo dáno.
Tiskem jsem se nezabýval, myslím ale, že papír byl objednám dlouhodobě. Na začátku roku už jsem věděl, jaká bude formát i počet stran.... (PATRIC)