Dědička ohně zajímavosti

Dědička ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/281807/bmid_dedicka-ohne-wNH-281807.jpg 5 3056 466

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne. Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost. Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. Celaena tak musí najít sílu bojovat nejen proti vlastním vnitřním démonům, ale i proti zlu, které chce král Adarlanu osvobodit a využít pro své plány. Je dědičkou ohně a popela a neskloní se před nikým.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Heir of Fire , 2014


více info...

Zajímavosti (1)

V této knize se poprvé objeví postava generála Ashryvera. Když se jeho křestní jméno (Aedion) přečte pozpátku, vznikne dvouslovné anglické spojení "no idea" (nemám ponětí). (Nemám.jméno)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (4)

Aedion nebyl šlechticem, který si popíjí víno někde v hradu. Důvěrně znal dotek kovu a pot na kůži, seděl v téhle ušpiněné hospodě a pil jejich pivo. Ať to Aedion hrál, nebo ne, věřili, že mu na nich záleží a že jim naslouchá. Dmuli se pýchou, když si zapamatoval jejich jména, jména jejich žen a sester, a usínali s jistotou, že se na ně dívá jako na své bratry. Aedion se postaral o to, aby věřili, že za ně bude bojovat a zemře pro ně, a oni na oplátku budou bojovat a umírat pro něj.


Přetvoří svět - přetvoří ho pro ně, pro lidi, které milovala tímto úchvatným planoucím srdcem. Vytvoří svět tak nádherný a vzkvétající, že až je znovu potká v příštím světě, nebude cítit hanbu. Vybuduje svět pro svůj lid, který tak dlouho dokázal přežít a který ona už nikdy neopustí. Vybuduje pro ně království, jaké nemá obdoby, i kdyby to mělo trvat do jejího posledního vydechnutí. Byla jejich královnou a nemohla jim nabídnout nic menšího. (Aelin)


Byla Aelin Ashryver Galathynius - a nebude se bát.


Více citátů z knihy najdete u autora.