Prokletí Salemu zajímavosti

Prokletí Salemu
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194605/bmid_prokleti-salemu-fcd-194605.jpg 4 2351 2351

Jerusalem's Lot je malé městečko v Nové Anglii, s bílými dřevěnými domy, se stromy vroubenými ulicemi a s kostelem. Indiánské léto přivítalo v Salemu Bena Mearse. Vracel se do města, které měl rád a kde, jak doufal, se zbaví svých nočních můr. Ale místo toho se vše změní. Do Salemu pronikne Cizinec. Cizinec s tajemstvím, nebezpečnější než sám ďábel. Ben ztratí svou Susan, kněz Callahan neodolá zlu, a Mark, Benův dětský přítel, zasahuje způsobem víc než překvapivým. Prokletí Salemu je výjimečný román, přitáhne čtenáře neustálým napětím, nově pojatou klasikou hororových rekvizit. Na město Jerusalem nezapomenete.... celý text

Literatura světová Horory Novely
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

Salem's Lot , 1975


více info...

Zajímavosti (6)

Na motivy knihy byly natočeny 2 stejnojmenné filmy, starší je z roku 1979 a novější z roku 2004. (Gerret)


Co se týče příběhu, King nejdříve napsal povídku Prokletí Jeruzalémské (Jerusalem´s Lot), a to v době, kdy studoval na vysoké škole. Povídka vyšla několik let po vydání románu ve sbírce Noční směna (Night Shift). (paulhunter)


V době, kdy King vyučoval na střední škole kurz Fantasy a Science Ficton na Hampdenské Akademii, byl inspirován Draculou od Brama Stokera. "Jednou v noci jsem přemýšlel, co by se stalo, kdyby se Dracula vrátil zpět do dvacátého století, do Ameriky." (paulhunter)


King pro své dílo později vybral název Jerusalem´s Lot, ale jeho nakladatelé jej zkrátily na Salem´s Lot (Prokletí Salemu), aby nevyzníval tolik nábožně. (paulhunter)


Pracovní název tohoto díla byl "Second Coming" (Druhý příchod). (smetyl)


Postava otce Callahana, která se objevuje v tomto díle, je jednou z hlavních postav také v sérii Temná věž stejného autora. Poprvé se objevuje ve čtvrté části, Vlcí z Cally. (stilgar1)