Probudím se na Šibuji zajímavosti

Probudím se na Šibuji https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403054/bmid_probudim-se-na-sibuji-qVU-403054.png 4 1255 1255

Když se sedmnáctiletá Jana dostane do vysněného Tokia, nejraději by zde zůstala navždy. Záhy se přesvědčí o tom, jak nedozírné následky může takové přání mít. Ocitne se totiž uzavřená v magickém kruhu rušné čtvrti Šibuja. Zatímco mladší podoba Jany bloudí městem, zažívá podivuhodné situace a hledá cestu domů, čtyřiadvacetiletá Jana v Praze studuje...... celý text

Zajímavosti (6)

Vyšlo v nezkrácené podobě i v audio verzi, načetla Anna Kameníková. (lioncel)


Úryvek z knihy byl v roce 2019 vybrán do mezinárodní překladatelské soutěže - Cena Susanny Roth.

https://www.czechlit.cz/cz/cena-susanny-roth/archiv/cena-susanny-roth-2019/ (Eva P.)


V Japonsku vyšel japonský překlad knihy Probudím se na Šibuji - シブヤで目覚めて (Šibuja de mezamete) od japonských překladatelů Keniči Abe a Teruhiko Sudo, v nakladatelství Kawade Šobó Šinša - sídlícího právě na Šibuji.
Informace od Petra Holého (Yunnan)


Rozhovor s autorkou na rádiu Wave.
https://wave.rozhlas.cz/murakami-v-cesku-probudim-se-na-sibuji-je-rafinovany-debut-o-fascinaci-japonskem-7600405 (Chesterton)


Kniha byla adaptována jako rozhlasová četba na pokračování: https://vltava.rozhlas.cz/anna-cima-probudim-se-na-sibuji-pribeh-o-ceste-do-milovaneho-japonska-i-8336946 (Teckovana)


Spisovatel Kijomaru Kawašita je výplodem autorčiny představivosti. Ačkoli se z doslovu může zdát, že jde o reálnou postavu, autor tohoto jména nikdy neexistoval. (LooneyCZ)