Návrat Terrexantence zajímavosti

Návrat Terrexantence
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422828/mid_navrat-terrexantence-fhi-422828.jpg 4 3 3

Ani Terrexantence, kdysi Syn Temnoty, dnes stvořitel své vlastní říše a lidu, nemůže žít věčně. I tak mocná bytost musí spát. Po tisíci letech by ho jeho lid měl probudit. Přece jim dal část své moci i svitek s příslibem svého návratu. Za tisíc let se ale může všechno změnit. Vládce ztratil svou moc a nový se nenarodil. Než Osvícení velmistři ve svých klášterech pochopí, že je na čase vyslat Poutníka hledat Chrám posledního odpočinku Pána Terrexantence, je už Vládcův trůn příliš pohodlný na to, než aby se ho vzdal kvůli pohádkám. Mladý strážce Šodemne musí opustit klášter i své studium psychických sil. Měl by jet za otcem do Zóny plné techniky lačných vědců. To je ale proti jeho oddané víře v Pána Terrexantence. Šodemne se vzepře a uteče. Ve městě mezi obyčejnými areky pak nalézá skryté strážce. Odhaluje tajemství vyostřených sporů mezi areky a strážci a stále více se zaplétá do příběhu neznámého Poutníka. Kde je ale Chrám a jak probudit Terrexantence?... celý text

Zajímavosti (1)

Kniha získala 4. místo v soutěži O cenu Karla Čapka. Nevšedním způsobem propojuje sci-fi svět techniky se středověkým světem mečů a magie.
Návrat Terrexantence je první ze čtyř dílů. Každá kniha je ale psaná jako samostatný příběh jednoho hrdiny, který svými činy přispěje k Návratu Terrexantence. Kniha je tak uzavřená a ačkoli v dalších dílech příběh pokračuje, nenechává na konci nic nakousnuto a nedořečeno. (Janadvorackova)


Autorovy další knížky

Marie Domská
česká, 1982
2023  59%Sivá krev
2024  80%Nejasné hranice
2015  87%Návrat Terrexantence