Gotika zajímavosti

Gotika https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55583/gotika-55583.jpg 3 2 0

Gotika je další titul z velké řady publikací o umění. V širokém záběru se zabývá projevy tohoto uměleckého hnutí v celé Evropě. Kniha je doprovázena obrovským množstvím ilustračních fotografií, nákresy a v neposlední řadě velmi zasvěceným komentářem. Gotickým památkám v našich zemích jsou věnovány rozsáhlé pasáže. Při elektronickém zpracování českého překladu v zahraničí vypadlo v celém nákladu z textu -ý-. Redakce Nakladateství Slovart se přesto se rozhodlo uvést tuto knihu na trh a za vzniklou chybu se omlouvá a věří, že tento nedostatek celkově neznehodnotí Váš výsledný dojem z jinak jistě krásné a rozsáhlé publikace. 1. vydání. ... celý text

Literatura naučná Architektura Umění
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Gotik


více info...

Zajímavosti (1)

První české vydání knihy z roku 2000 nese zajímavou tiskařskou chybu. V celé knize chybí písmeno "ý". Místo něj je jen prázdná mezera.
V knize byla na lístečku vložena omluva nakladatelství s následujícím textem:

Vážení čtenáři, děkujeme Vám za Váš zájem a koupi této umělecké publikace.
Velice se omlouváme za chybu v textu (chybějící -ý-) vzniklou elektronickým zpracováním českého překladu v zahraničí. Je nám hluboce líto, že došlo k tomuto nemilému nedostatku, ale věříme, že celkově neznehodnotí Váš výsledný dojem z jinak jistě krásné a rozsáhlé publikace.
Při řešení vzniklého problému jsme zvažovali i možnost likvidace celého nákladu knihy, ale s přihlédnutím k jeho objemu (cca 14,5 t papíru) a k tomu, že by o tento žánrově ojedinělý knižní produkt byla naše veřejnost ochuzena, jsme se po konzultacích rozhodli českou verzi knihy uvést na trh a zachovat se tak i ekologicky ohleduplně.
Doufám že naši upřímnou omluvu a vysvětlení s pochopením vezmete na vědomí, a přejeme Vám hodně krásných chvil s knihou.
Tvůrčí kolektiv české verze knihy GOTIKA (Noctua8)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.