Ďaleká cesta za domovom zajímavosti

Ďaleká cesta za domovom https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356494/bmid_daleka-cesta-za-domovom-xIA-356494.jpg 5 377 377

Daleká cesta za domovem série

1. díl >

Ďaleká cesta za domovom patrí medzi okúzľujúce klasiky detskej literatúry. Richard Adams napísal nielen fenomenálny celosvetový bestseller, ale aj jednu z najobľúbenejších kníh posledných desaťročí. Malebný anglický vidiek v okolí panstva Berkshire bol kedysi najlepším miestom na život. V tomto príbehu o dobrodružstve, odvahe a ceste za prežitím sleduje čitateľ životné osudy malých hrdinov na úteku pred ničivou spúšťou, ktorú má na svedomí ľudská chamtivosť. Vedení dvomi odvážnymi bratmi putujú hrdinovia v ústrety lepšiemu životu. Cestou sa však musia vystríhať predátorov i nepriateľov, ktorí im neraz skrížia cestu do nového, tajomného a zasľúbeného domova.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Watership Down , 1972


více info...

Zajímavosti (4)

Ve velkém průzkumu nejlepších knih, který v roce 2003 pořádala ve Spojeném království společnost BBC a který byl nazván The Big Read, se tato kniha umístila na 42. místě žebříčku nejlepších knih všech dob. (michcim)


Kniha získala v roce 1973 Cenu Guardianu za beletrii pro děti. (michcim)


Kniha získala v roce 1972 ocenění zvané Carnegie Medal, které uděluje britský Institut knihovníků a informačních pracovníků (The Chartered Institute of Library and Information Professionals, CILIP). Carnegie Medal se uděluje od roku 1936 a oceňuje nejlepší dětskou knihu britského autora v daném roce. (michcim)


Poznatky o králících a jejich životě autor čerpal z odborné knihy welšského přírodovědce Ronalda Mathiase Lockleyho Soukromý život králíka (The Private Life of the Rabbit, 1941). (meluzena)