Moudré z nebe zajímavosti

Moudré z nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271147/mid_moudre-z-nebe-CtT-271147.jpg 4 62 27

Kniha Moudré z nebe je dětským deníčkem, který je však určen dospělým čtenářům. Nenajdete zde žádnou literární uhlazenost, žádný vysoký styl, jen vyprávění malého kluka, který si nebere servítky, často odbíhá od tématu a plete páté přes deváté.

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost, ale níže najdete ocenění a související novinky.


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (4)

Tak jsem přemýšlel, jestli má pan prezident nohy, protože na vobrázku je mu vždycky vidět jenom hlava, a taky se mu říká „hlava státu“, tak to je divný, že jo, no prostě jsem ho nikdy neviděl celýho, a kdyby měl nohy a to vostatní, tak by se mu přece neříkalo „hlava státu“, i když je teda zase na druhou stranu fakt, že taťkovi sousedi taky někdy říkaj „hlava rodiny“, a přitom taťka normálně nohy má, tak to von pan prezident bude asi taky kompletní. Ale moh by nám ve třídě viset celej, jakože pro sichr.


Ptal jsem se taťky, proč ženský nosí vložky, poněvadž je na to v televizi furt nějaká reklama a mně to vrtá hlavou, a von říkal, že to nosí holky, když jdou sportovat, že třeba hrajou tenis, a když se jim chce čůrat, tak se vyčůraj do tý vložky, aby se nezdržovaly a nemusely běhat na záchod, tak mně to teda přišlo trochu nechutný a taky jsem si říkal, jestli bych to jako poznal, protože když čůrám já, tak nemůžu nikde běhat a musím se na to soustředit, tak jestli to holky s těma vložkama zvládaj líp, ale každopádně se tím teda vyřešila ta záhada, jak vony ty tenistky v televizi vždycky vydrží celej ten hrozně dlouhej zápas bez toho, že by se musely jít vyčůrat. Přišlo mi to celý hodně chytrý, tak jsem se taťky ptal, proč je teda nenosíme taky, a von říkal, že to nosí jenom holky, protože kluci jsou tvrdí a vydrží to, ale mně se to teda moc nezdálo, protože vždycky, když někam jedem autem, tak musíme kvůli taťkovi furt někde zastavovat, tak si myslím, že by se mu taky hodily. Možná mu je koupím na Vánoce.


Byl jsem zrovna se sestřenicema u borovnický babičky s dědou, když jim přivezli uhlí, a děda řek, že nám každýmu dá spoustu peněz, když mu pomůžem to uhlí naskládat do sklepa, tak jsme teda nosili, ale jenom my děcka, protože děda s babičkou nenosili, že prej musí vařit, ale děda teda nevařil vůbec a babička jenom stála a dívala se na brambory, no a když jsme tam všechno to uhlí nanosili, tak nám děda dal každýmu zlatou dvacetikorunu a řek, že k vobědu jsou brambory, ale kdo mu dá dvacet korun, ten dostane i řízek, tak to se mi zdálo jako dost dobrej vobchod, sice by nás teda mohli nakrmit i zadarmo, když jsme za nima přijeli, jestli bude příště za peníze i čokoláda ve spížce, tak nevím, jestli se mi tam ještě vůbec bude líbit, ale řízek za dvacet korun je dobrej, teda aspoň myslím, já jsem nikdy řízek nekupoval, ale kdyby jo, tak by určitě byl dražší. Tak já jsem si jeden koupil, ale sestřenice si řízek nekoupily a říkaly, že si to radši schovaj, ale jak přijela teta, tak jim to hned sebrala, že jsou ještě moc malý, aby měly vlastní peníze. Tak to si radši měly koupit ten řízek.


Více citátů z knihy najdete u autora.

Autorovy další knížky

Richard Skolek
česká, 1987
2015  75%Moudré z nebe
2008  85%Současná poezie 2009
2009  78%Hubený nás nedostanou
2011  70%Nesvlíkej se sama
2019  87%Ždibřich

Kniha Moudré z nebe je v

Právě čtených1x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených5x
Knihotéce14x
Chystám se číst24x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x