kvásek

štítky

29 knih


Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím 94% Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím 2017, Iva Trhoňová

"Pečení s kváskem nebo s droždím není žádná věda" Připravit domácí pečivo není složitá věc. Nechte se autorkou provést světem pečení z kvásku i z droždí. V knize najdete všechny potřebné informace: Jak si připravit kvás... více


Kvásek 70% Kvásek 2018, Robin Sloan

Mladá programátorka Lois toho má v práci až nad hlavu a kvůli stresu téměř nejí. Když ve svém okolí objeví tajemnou rozvážku jídla, je nadšená — konečně něco, z čeho se jí nedělá špatně. Nadšení jí však nevydrží dlouho, ... více


Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo 96% Upečeno s láskou: Kváskový chléb a pečivo 2019, Iva Trhoňová

Pekařina je staré voňavé řemeslo, které dnes s radostí opět objevujeme. Ponořte se do světa domácího pečení a s ním spojených tradic. Upečte si kváskové pečivo v troubě, domácí pekárně či v remosce. Autorky pro vás s lás... více




Terapie těstem 83% Terapie těstem 2022, Michaela Rau

Nejlepší lék na hlad i chutě? Domácí pečivo! Droždí, prefermenty, žitný kvas nebo lievito madre – pšeničný kvas původem z Itálie. To vše mohou být vaši pomocníci při slaném i sladkém pečení. Blogerka a pekařka Michaela... více


Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření 90% Kvásková kuchařka: Chleba - pečivo - sladkosti - vaření 2015, Jana Berková

Kvásek je zázrak! Kuchařka je pro začátečníky i pokročilé. Dozvíte se vše o kvásku, surovinách, je zde fotopostup přípravy a pečení chleba. Spousta pestrých snadných receptů na chleba, pečivo slané i sladké a hlavně na v... více


Domácí kváskové pečení 84% Domácí kváskové pečení 2016, Gabriela Hradecká

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba d... více


Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu 100% Domácí pekař, aneb, Jak přijít vlastním přičiněním k dobrému pečivu 2018, Klára Hadašová

Kniha domácí pekař, která má 400 stran, tištěných na recyklovaném papíře, provede každého výrobou velkého množství chleba a sladkého i slaného pečiva od namletí mouky až po upečení toho, co si budeme přát. více


Kváskovanie. Recepty z kvásku 77% Kváskovanie. Recepty z kvásku 2016, Daniela Rau

Kniha plná báječných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú prob... více


Bezlepkové kváskové pečení 87% Bezlepkové kváskové pečení 2018, Gabriela Hradecká

Pečte si sami doma bezlepkový kváskový chléb, Chleban s An! Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, a navíc ještě musíte, anebo chcete vypus... více


Kváskový chleba 63% Kváskový chleba 2015, Pavla Momčilová

Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách ... více


Kouzlo kvásku 67% Kouzlo kvásku 2019, Dagmar Lužná

Domácí pečení chleba – pro spoustu lidí zpočátku něco naprosto nepředstavitelného. V momentě, kdy si však upečete svůj první chleba s použitím vlastnoručně vedeného tradičního kvásku, tak jste zvítězili. Velmi jednoduchá... více


Umění fermentace I 100% Umění fermentace I 2021, Sandor Ellix Katz

Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívající... více


Upeč si svou lásku z kvásku 95% Upeč si svou lásku z kvásku 2023, Gabriela Hradecká

Chléb s lepkem i bez lepku. Tradičně i bezlepkově, vždy však s chutí. Bible kváskového pečení nejen pro začátečníky. Jste ve světě pečení noví a při zaslechnutí slova kvásek jen bezradně krčíte rameny? Zkušená pekař... více


Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z 87% Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z 2017, Růžena Přibylová

Často slýcháme, že kynuté těsto znamená moc práce, že je to těžké a nestojí za to se do toho pouštět. Ale jedná se o kuchařský předsudek, jako i u jiných jídel i tady existují různé varianty a způsoby. Takže každý si můž... více


Umění fermentace II 100% Umění fermentace II 2021, Sandor Ellix Katz

Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu. ... více


Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta 100% Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta 2020, Alena Anežka Gajdušková

Kniha je výborem i volným pokračováním dvoudílných Domácností našich babiček. Alena Gajdušková vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně... více


Kvásek 80% Kvásek 2018, Lenka Mančíková

„V kvásku jsme dostali velký dar. Množící se energie v podobě kvásku pomáhá zasytit tělo i duši a po celé generace spojuje lidi a rodiny. Jeho síla tkví ve schopnosti zvětšovat se a dále růst. Někdy se jeho síla utlumí, ... více


Kváskové pečivo slané 100% Kváskové pečivo slané 2015, Hana Bačíková

Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí. Je určena jak laické veřejnosti, turistům, také i dietologům, firmám, zaměstnancům, ale i studentům z oboru potravinářství a gastronomie, cestovním a... více


Kvásková kuchařka - bez lepku a bez cukru 100% Kvásková kuchařka - bez lepku a bez cukru 2017, Jana Berková

Tento díl kváskové kuchařky je o bezlepkovém kvásku a jeho dosud netušených možnostech. O pečení a vaření jen ze základních, přirozeně bezlepkových surovin. O slazení zdravějšími cukry a volitelně i bez laktózy. O chlebu... více


Pečeme z kvásku s lepkem i bez lepku 100% Pečeme z kvásku s lepkem i bez lepku 2015, Lenka Žák

Lenka Žák – Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na... více