houbové recepty

štítky

39 knih


Houby v přírodě a v kuchyni 85% Houby v přírodě a v kuchyni 1969, Miroslav Smotlacha

1. vydání kapesního atlasu hub našeho předního mykologa, doplněné současně i kuchařskými recepty na nejvhodnější úpravu jednotlivých druhů jedlých hub. Autorem kreseb hub je Josefe Novák . více


Jihočeská houbařská kuchařka 98% Jihočeská houbařská kuchařka 1986, Vilém Vrabec

Bohatá obrazová příloha hub a jídel z nich. více


Houbařská kuchařka 100% Houbařská kuchařka 1989, Miroslav Smotlacha

1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více




Dřevní houby v přírodě a kuchyni 100% Dřevní houby v přírodě a kuchyni 2014, Radomír Socha

Tato kniha je určena praktickým houbařům i všem zájemcům o užitečné dary přírody. Nabízí přehled u nás rostoucích jedlých a léčivých dřevních druhů hub, které lze najít nejen v lesích, ale i v městských parcích, alejích ... více


100 a 1 jídel z hub a na houbách 85% 100 a 1 jídel z hub a na houbách 1983, Oldřich Kosek

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Houbová kuchařka 100% Houbová kuchařka 2012, Pavel Martin

Nejchutnější klasika i speciality na 152 způsobů. Nová kniha od autora 43 úspěšných kuchařek! Houby patří odnepaměti do české kuchyně. A česká kuchyně prostě letí. Vracíme se ke klasické české kuchyni a s gustem ochutnáv... více


Domácí sušení 100% Domácí sušení 2008, Karina Havlů

Podtitul: ovoce, zelenina, houby, ovocné a zeleninové placky, bylinky, maso a ryby Návody na sušení ovoce, zeleniny, hub, masa, ryb, bylinek, pečiva, těstovin, sýrů a více než 250 zajímavých receptů. více


Houby: 220 dobrých receptů na úpravu hub 80% Houby: 220 dobrých receptů na úpravu hub 2010, Radka Hrevušová

Kuchařka nabízí recepty na rozmanité úpravy hub – vařené, dušené, smažené či pečené pokrmy, bezmasé, i s masem, saláty, pomazánky a konzervování. více


Houby v kuchyních světa 80% Houby v kuchyních světa 1981, Jiří Baier

Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více


Pěstování hub 80% Pěstování hub 2019, Tavis Lynch

Houby jsou plné vitaminů a antioxidantů a dodávají pokrmům jedinečnou chuť – ti, kteří nechtějí čekat na houbařskou sezonu, si je mohou sami vypěstovat. Není třeba se při tom omezit na tradiční žampiony, ale je možné och... více


Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 90% Tradičná babičkina kuchárka 1 - jeseň/zima 2014, Vladimír Horecký

Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu,... více


Kozlova houbařská kuchařka 90% Kozlova houbařská kuchařka 2008, neznámý - neuveden

Stát se houbařem je snadné. Stane se jím každý, kdo vkročí do lesa a v trávě spatří první kousek. Sbírání je vášeň, práce i umění. Poctivý houbař nachodí kilometry, než objeví svá místa, která se mu odmění plným košíkem... více


Houbařský atlas s osvědčenými kuchařskými recepty 80% Houbařský atlas s osvědčenými kuchařskými recepty 2004, Miroslav Smotlacha

Nepostradatelný průvodce pro každého houbaře i kuchaře. Obsahuje podrobný popis jednotlivých druhů hub, jejich výskyt a dobu růstu. 2. vydání více


Houbový jídelníček z Choceňska - 50 netradičních receptů 100% Houbový jídelníček z Choceňska - 50 netradičních receptů 2002, Antonín Hemerka

Houbový jídelníček z Choceňska - Antonín Hemerka. více


Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub 100% Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub 2014, Antonín Hemerka

Houbová kuchařka Tondy Hemerky - 100 netradičních receptů a 101 popisů hub více


Žampiónová kuchařka 80% Žampiónová kuchařka 2000, Václav Vykydal

Do této kuchařky zařadil autor recepty odzkoušené. Veškeré suroviny pro přípravu uváděných jídel jsou dostupné v naší obchodní síti. Sbírku zahajují polévky, následují jídla ze žampiónů. Pak následují speciality ze žampi... více


Houby v naší kuchyni 100% Houby v naší kuchyni 2006, Libuše Vlachová

Recepty na masové pokrmy s houbami, houby jako samostatná jídla, houbové polévky a omáčky, teplé a studené pokrmy a konzervaci hub s tabulkou pro vhodné použití různých druhů hub k přípravě pokrmů. více


Houby v kuchyních světa 100% Houby v kuchyních světa 1984, Viktor Faktor

Houbaření je snad největší a nejhromadnější českou vášní, které se podle statistik pravidelně věnuje sedmdesát procent Čechů. Znám sice řadu Čechů, kteří houby nejedí, ale nedokáži si vzpomenout na jediného, který by se ... více


Malá kuchárka pre hubárov 80% Malá kuchárka pre hubárov 1982, Bohuslav Ježek

Obsah: Čo treba vedieť o hubách, Čo sú huby, Ktoré huby zbierať, Jarné, letné, jesenné a zimné huby, Prvá pomoc pri otravách hubami, Pravidlá zberu, spracovania a uchovávania húb, Výživová hodnota húb, Zužitkovanie húb v... více


Houby v kuchyni 100% Houby v kuchyni 2009, Vladimír Chaloupka

Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více