Ztracena v čase - skvělý příběh

recenze

Ztracena v čase (2024) 5 z 5 / mstychov
Ztracena v čase

Příběh jsem měla čest číst podruhé. Poprvé jsem ho četla jako beta čtenář. Na knižní podobu jsem se moc těšila. :)

Knížka začíná hádkou dvou kamarádek a to Katky a Báry. Bára nemůže Katce odpustit křivdu, kterou nám však autorka ihned neprozradí. Hlavní hrdinka se poté opije a kamarádka Eliška ji musí odvést domů. To však netuší, že se jedná na nějaký čas o poslední noc v jejím bytě.

Druhá časová rovina příběhu se odehrává v 16.st., kde se setkáváme s Kateřinou z Vešnova. Manželkou Jana. Jejich vztah je ovšem narušený. Nechovají se k sobě hezky. Opět je zde tajemství. Co se mezi nimi v minulosti stalo? Kateřina už to jednoho dne nevydrží a rozhodne se spolu se svou sestrou Annou zajít k čarodějnici. Doufá, že jí pomůže zbavit se manžela.

V této části příběhu se Katka ze současnosti ocitne v minulosti a Kateřina z minulosti se objeví v současnosti. A v tu chvíli začne ta správná legrace a postupné rozmotávaní propleteného příběhu.

Ustojí Katka dobu, kde se lidé příliš nemyli a prakticky neznali soukromí? Zvládne Kateřina čelit nástrahám moderní doby?

Čtení jsem si užila. Jedná se o oddechovou knížku, kde vás příběh nejednou překvapí tím, kam vás zavede. Co se mi líbilo, byla symbolika. Obě ženy toužily po lásce.

Oblíbené věty z knihy:
Byla umanutější, než by se na mladou dámu slušelo.
Déšť mi omýval tvář, jako by mi chtěl ulevit od tíživých myšlenek.


Ztracena v čase Ztracena v čase Lucie Kunešová

Věčný příběh o lásce *** Kateřinu a Katku od sebe dělí čtyři sta let. Přesto se jednoho rána probudí v těle té druhé. Ocitají se v cizím prostředí, mezi naprosto neznámými lidmi. Kateřina se musí vyrovnat s nástrahami moderního sv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář