Recenze na Pochybná kouzla pro cynické čarodějky

recenze

Pochybná kouzla pro cynické čarodějky (2023) 5 z 5 / mstychov
Pochybná kouzla pro cynické čarodějky

Poslední dobou se čím dál víc začítám do fantasy příběhů. Tato knížka mě zaujala nejen překrásnou obálkou, ale i anotací.

Na začátku příběhu se seznamujeme s hlavní hrdinkou Eleanor. Je jí sedmnáct a žije se svou mámou v městě Salem. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud bychom se v zápětí nedozvěděli, že se jedná o čarodějnické město. Eleanor vlivem minulosti spíše přežívá, než že by si život užívala. Navíc má pocit, že nemá s čarodějnictvím nic společného. Její máma si do toho prochází nelehkou situací.

Do Eleanor jsem se od začátku dokázala vcítit. Jedná se o hrdinku s výraznými charakterovými vlastnostmi. Je zajímavá a nevšední.

V příběhu se střídají tři druhy kapitol. Kapitoly, kde máme fotku tarotové karty a k ní výklad, poté minulost a přítomnost. Postupně se tak dozvídáme, co stojí za Eleanořiným chováním. Čím byla ve svém životě ovlivněná a co jí pomáhalo jít i přes těžké situace dál.

Eleanor se život změní ve chvíli, kdy se jí do něj připlete dvojice kamarádek - Ofira a Pix. S nimi jsem od začátku také sympatizovala a užívala si interakce mezi nimi. Moc se mi líbilo, že měly všechny pěkný vztah se svými rodinami, které v příběhu hrají také značnou roli.

Na příběhu jsem si zamilovala jeho čtivost. Text krásně plynul a já si užívala každé slovo. Autorka píše s lehkostí. Navíc dokáže knížku obohatit o hluboká témata. Myslím, že se v postavách nejeden čtenář najde. I přesto, že se jedná o příběh pro děti od 14 let (podle textu vzadu knihy), tak jsem si ho maximálně užila. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi příběhy se špetkou magie. Příběhy, které se nejen dobře čtou, ale je v nich i moudrost.

Dokáže Eleanor přijmout čarodějnictví? Povede se jí smířit s minulostí? Najde nový smysl života?

Oblíbená věta z knihy:
Milá Smrti, naučili nás bát se konců, věřit, že držet se toho, co máme, je důležitější než cokoliv jiného, i když je opravdu na čase nechat něco nebo někoho jít.


Pochybná kouzla pro cynické čarodějky Pochybná kouzla pro cynické čarodějky Kate Scelsa

Romantický příběh s nádechem magie o tom, jak je důležité přijmout minulost a otevřít se kráse přítomnosti. Sedmnáctiletá Eleanor je tím posledním člověkem v Salemu, který by věřil na kouzla a čáry. Přišla o svou nejlepší kamar... více


Komentáře (0)

Přidat komentář