Zmije a křídla noci

recenze

Zmije a křídla noci (2024) 4 z 5 / Mona_booklover
Zmije a křídla noci

Jestli jste fanoušky Hunger Games a upírů, tak toto je kniha přímo pro vás. Takové upíří Hunger Games, i když ne tak docela. Oraya je správná badass hrdinka. Věřím, že si ji zamilujete stejně jako já a spolu s Raihnem tvoří naprosto skvělou kombinaci.

Chvilku mi teda trvalo, než jsem se chytla příběhu, ale potom už jsem se nemohla od knihy odlepit. Moc mě zaujaly pravidla a hry samotného Kejari - všechny zkoušky jsou perfektně promyšlené a často mi připomínaly arény právě z Hunger Games. Jenom nečekejte nějaké zacházení v rukavičkách. Tady opravdu poteče krev a rozhodně jí nebude málo.

Dalším velkým plusem je věk postav. Oraye je 23, což působí mnohem více realisticky, než kdyby byla teenager. To stejné platí i pro Raihna. Jak už jsem psala, tihle dva tvoří úžasnou dvojku a skvěle se doplňují. I přesto, že Oraya má v Keraji obrovskou nevýhodu (protože je člověk), tak ji Raihn pomáhá.

Konec byl šokující i na mě a to je už co říct. Nic z toho jsem vůbec nečekala a já už teď vím, že se nemůžu dočkat druhého dílu.
4.5/5

Za poskytnutí e-knihy na recenzi moc děkuji @humbook #spoluprace


Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Oraya si vydobyla místo ve světě, který ji chce zabít. Aby adoptovaná lidská dcera upírského krále přestala být pro ostatní jen kořistí, musí se zúčastnit Kejari: legendárního turnaje bohyně smrti. Spojenectví s tajemným upírem Ra... více


Komentáře (0)

Přidat komentář