Ostrovy bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) 5 z 5 / Mona_booklover
Ostrovy bohů

Do teď jsem nevěřila, že by mě mohly bavit knihy odehrávající se na moři. A světe div se, Ostrovům bohů se to podařilo. Amie Kaufman vytvořila fantastický svět plný napětí, romantiky a zvratů, který mě v táhl do děje hned od první kapitoly.

Děj vypráví 5 postav. Hlavní hrdinka Selly, Leander - pohledný princ království Alinor, Keegan - učenec, (ještě větší knihomol než já) a princův známý. Na druhé straně Půlměsíčního moře se nachází království Mellacea, jejíž bůh spí, ale jeho lid se to snaží změnit. Zde žije Laskia - sestra mafiánky která má pod palcem celé hlavní město Narada. A Jude, bývalý princův kamarád, který záhadně jednoho dne odplul do Mellacei.

Z hlavních hrdinů si mě osobně získala Selly a Leander. Zamilovala jsem si je hned od té doby princ laškoval v přístavu se Selly - enemies to lovers nesmí chybět. Hlavně se mi líbilo na Selly, že se nevzdávala a vždy se snažila najít nějaké řešení, i když to nebylo vůbec lehké a spolu s Leanderem jim to fakt fungovalo. Juda mi naopak bylo líto, čím vším si musel projít a Laskii jsen nějak na chuť nepřišla. Celou dobu mi byla nesympatická až na konci začala být opravdu dost zajímavá

Co se týče děje tak k němu nemám žádné výtky. Děj byl moc dobře zpracovaný, všechno tam fungovalo a bavil mě od začátku až do konce. Naprosto zbožňuju zápletku s bohy a s magií - hlavně když Leander učil Selly jak ji používat *mrk,mrk :D*. Konec knihy byl dost napínavý a už teď potřebuji další díl co nejdříve tedy doufám že bude, protože tohle si zaslouží pokračování.
Zasloužených 5/5

Za zaslání knihy děkuji Humbook_blogeri


Ostrovy bohů Ostrovy bohů Amie Kaufman

Magie, romantika a bohové ve strhující fantasy od autorky sérií Akta Illuminae a Aurora. Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal věd... více


Komentáře (0)

Přidat komentář