Zlomky nekonečna

recenze

Zlomky nekonečna (2022) 5 z 5 / evie.books
Zlomky nekonečna

Tak jo... Panebože... Tohle bylo něco. Už dlouho jsem nezažila takovou emoční jízdu. Už dlouho mě něco tak nezlomilo. A už dlouho jsem si nějakou českou knihu tak neužila. Vlastně možná ještě nikdy.
Zlomky nekonečna se v mých očích rozhodně vyrovnají knížkám, které k nám putují ze zahraničí a rozhodně budou mezi mými top letošního roku.

Se stylem psaní jsem se velmi rychle sžila a už po prvních pár kapitolách mě příběh vtáhnul.
Tahle queer hard contemporary je především o lásce, smrtelné chorobě a o tom, jak dokáže zamíchat životem nemocného i lidí v jeho okolí. Téma mi přišlo velmi citlivě ale zároveň realisticky zpracované, za což se autorce klaním. Obdivuju ji i za to, jak mě dokázala zlomit pouhými slovy. Od půlky to bolelo fakt hrozně. Počítala jsem s tím, že kniha bude smutná, ale vůbec jsem nečekala jak moc mě zasáhne. Brečela jsem celkem čtyřikrát a v závěru jsem přes slzavou mlhu skoro neviděla. Na jednu stranu jsem knihu chtěla zavřít do mrazáku, jako to udělal Joey v seriálu Přátelé, a na tu druhou jsem ji nedokázala dát z ruky. Tušila jsem, jak to skončí. Vlastně jsem to spíš věděla, ale stejně jsem tu malou jiskřičku naděje neustále přiživovala, a to mě nakonec zničilo nejvíc.

Postavy zkrátka miluju. Naprosto si mě získaly a vztah hlavních hrdinů taky. Rozhodně nejde o žádnou slow burn romanci, na pusu dojde už po třiceti stranách, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo. Nepřišlo mi totiž, že by chemie mezi Mattem a Erikem vznikla z ničeho. Jejich zamilovávání se zkrátka asi bylo předurčeno k tomu být intenzivní, a to i kvůli krátkému času, který na něj měli.

Obálku musím moc pochválit. Vážně se mi líbí a myslím, že se k příběhu dokonale hodí.
Vytknout můžu snad jen kvalitu paperbacku. Kniha mi připomíná spíš reading copy, ocenila bych desky s chlopněmi, které je trochu vyztuží, jako to mají třeba tituly vydané u Yoli. Nicméně jde o detail, který na čtenárškém zážitku nijak neubírá.

Zlomky nekonečna rozhodně kupujte, čtěte, dávkujte, pokud potřebujete, ale hlavně jim věnujte pozornost, protože si ji opravdu zaslouží.

#spoluprace #humbookblogeri


Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Milujeme jinak, když každý den může být poslední? Matt řeší podobné problémy jako většina jeho vrstevníků. Chce úspěšně dokončit střední školu, najít ideální vysokou, vycházet s rodiči a nalézt svoje místo ve světě. Když do jeho ž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář