Ze života středoškolačky, která se dokáže stát neviditelnou

recenze

Kam se ztrácí Alice Sun (2024) / BlogKnihotání
Kam se ztrácí Alice Sun

Hlavní hrdinkou knihy, jak už název napovídá je Alice Sun, která studuje na prestižní škole v Pekingu, ovšem tomu odpovídá i cena školného. Rodiče Alice nejsou už nějakou dobu schopni školné platit a hrozí, že Alice bude muset ze školy odejít. Jenže jednoho dne Alice zjistí, že má schopnost stát se neviditelnou. Ze začátku se to jeví jako velká komplikace, ale nakonec se ukáže, že by tuhle schopnost mohla využít ve svůj prospěch. Rozhodne se proto s pomocí svého spolužáka vytvořit aplikaci, kde jí lidé budou moci psát úkoly, které ona pro ně za peníze splní. Co se ze začátku zdá jako dobrý nápad, se velmi rychle může proměnit v noční můru.

Líbilo se mi, jak v tomto příběhu byla každá postava jiná a svá. Jelikož se jedná o prestižní školu, kam chodí skoro samí zámožní studenti, kteří mají vlivné rodiče. Připadalo mi, že autorka velmi pěkně vystihla rozdíly mezi běžným životem Alice a jejími spolužáky.

Je pravda, že příběhů, které se odehrávají na střední škole, kterou navštěvují převážně bohatí a jen pár „normálních“ studentů, je už mnoho. Příběh je ale ozvláštněn schopností Alice stát se neviditelnou, jen je škoda, že tato schopnost se v knize objevuje, jak když odnikud a na konci knihy, též zůstáváme bez odpovědí, co se této schopnosti týká. V knize ani nechybí romantická linka, která se v příběhu objevuje pozvolna a do příběhu vskutku pasuje.

Knihu doporučuji všem, kteří mají rádi YA příběhy z prostředí střední školy. A pokud vás láká poznat nové prostředí, jelikož se kniha odehrává v Číně. Ale pozor v příběhu se objevuje několik heavy momentů.

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji Humbookblogerům.

Komentáře (0)

Přidat komentář