Moje první setkání s Nicola Yoon

recenze

Můj první tanec (2022) 4 z 5 / BlogKnihotání
Můj první tanec

Po té, co se rodiče Evie rozvedli, přestala Evie věřit na lásku a myslí si, že každý vztah skončí zlomeným srdcem. Navíc má Evie zvláštní schopnost. Když se dva lidé před ní políbí, vidí jejich vztah od začátku až po konec. To je další důvod, proč se Evie nežene do žádného vztahu. Jenže jednoho dne potká v tanečním studiu kluka X, který se posléze stane jejím tanečním partnerem. Ten přiměje Evie uvažovat o tom, zda ta láska za to přece jen nestojí.

Celý příběh je vyprávěn z pohledu Evie ,takže máme možnost se opravdu vcítit do jejích pocitů, a že jich není zrovna málo! Evie mi připadala opravdu sympatická a reagovala podle mého naprosto úměrně situacím v knize. Občas se mi stává, že mi připadá, že postavy v YA contemporary reagují až moc přehnaně, což naštěstí nebyl tento případ. Další věc kterou hlavním hrdinům rozhodně nemůžu upřít je ta chemie mezi nimi, ta fungovala úplně perfektně, kéž by to tak bylo ve více knihách.

Celý příběh je neskutečně čtivý a uteče jako nic. Též se mi líbilo, že kniha není jen taková ta feel good romance, ale že řešila i vážnější věci. I když je pravda, že jsem to ze začátku od knihy vůbec nečekala a byla jsem trochu (ne)mile překvapena, když jsem zjistila jakým směrem se kniha nakonec ubírala.

Knihu můžu jedině doporučit, budete se u ní smát a možná si i trochu popláčete, ale nic to nemění na tom. že si myslím, že je to skvělá YA.

4,5/5*

Za poskytnutí knihy moc děkuji @humbook, #humbookblogeri

Komentáře (0)

Přidat komentář