Wow

recenze

Ty chladné oči (2023) 5 z 5 / Weekjournal
Ty chladné oči

Druhotina od Wilkové je snad ještě spletitější než její první kniha. Obdivuji s jakou rychlostí po sobě zvládla sepsat dva tak složité příběhy inspirované vyprávěním pamětníků.
Příběh je rozdělený dle let a ještě je každá etapa vyprávěna nejen z pohledu hlavních postav, ale i zainteresovaných vedlejších postav. Tahle členitost mu dodává na čtivosti a zajímavosti.
Ač mě oproti první knize tolik neoslovilo téma, děj mě vtáhnul velmi rychle. Stejně jako u autorčiny prvotiny jsem byla v rozpacích z hlavní postavy a jejího počínání, jsem zvyklá si hlavní postavu knihy oblíbit, ale tady se to opět nedalo. Opět se setkáváme se silnou ženou ztvárňující hlavní postavu, které ale nemůžeme fandit. Nebo v něčem ano? Co ve mě hlavní postavy obou knih ale určitě vyvolávaly byl soucit, soucit s těmi, kteří za války museli dělat nelehká rozhodnutí a věřili, že jednají správně i když tomu tak nebylo. Podobná témata je třeba otevírat a jsem vděčná, že o nich autorka píše.
Už teď se těším, jaké téma otevře v příští knize, protože věřím, že se nám na poli české kvalitní literatury objevila nová hvězda.


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Mráz přichází z duše. Historický román od autorky bestselleru Až uvidíš moře. Válka hraje s lidmi krutou šachovou partii, pěšáci se promíchají, na barvě uniformy tolik nesejde. Během nacistické okupace Smolenska se setkají okou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář