Vzplanutí: Hořím pro tebe

recenze

Hořím pro tebe (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Hořím pro tebe

Která kniha vás naposledy hodně příjemně překvapila?

Hořím pro tebe, což je první díl ze série Vzplanutí, bylo pro mě obrovské překvapení. Původně jsem se rozmýšlela, co rozečtu, než se vrhnu na další tři knihy z jiné rozečtené série a nakonec jsem tuhle novinku sfoukla během jednoho dne :D.

V knize se nám představí šéfkuchařka a majitelka restaurace Bianca a boháč (jo, já vím, to není technicky vzato povolání) Jacson. Tahle knížka je inspirovaná Kráskou a zvířetem, a když Bianca hned na první straně přirovnala Jacksona k vlkodlakovi, okamžitě jsem si to zamilovala.
Bianca je svá, upřímná, dobře sarkastická a jde si za svým. Ovšem přesto z ní není žádný žralok. Je to holka, co se s tím šíleným světem snaží vypořádat po svém, dobrém způsobu. Naproti tomu Jacksona od začátku člověk moc nemusí a říká si, co se asi skrývá za tajemství pod tou tvrdou vztekající se slupkou. Navíc jsou oba milovníci knih, Jackson má v domě (dům se jmenuje Roklinka podle Tolkiena – není to pecka?) obří knihovnu a Bianca, když jí poprvé uvidí, tak je opravdu jako Belle.
Jedná se červenou knihovnu, takže peprností se tady dočkáme dosyta, ale nepřehltí vás to. Naprosto vyvážená romantika s erotikou. Chemie mezi hlavními hrdiny je dokonalá, a když k tomu přidáte jejich odzbrojující humor, musí vám být jasné, že to je bomba.
Autorka a překladatelka mají naprosto dokonalý humor a styl psaní. Obvykle se u knih usmívám, nebo naopak mi slzí oči, ale ještě se mi u tohoto žánru nestalo, abych hýkala smíchy, že i manžel chtěl vědět, co je tam za tak vtipnou pasáž. V noci, jsem pak přes plačtivý záchvat zase neviděla na písmenka. Vážně, tahle kniha má úplně všechno. Vtip, soucit, smutek i radost. A umí to dokonale prodat.
Autorka už v zahraničí vydala spoustu knih a několik sérií a já doufám, že brzy všechny vyjdou i u nás.

Obálka a grafika: Obálka je asi taková, jako jsme už zvyklí u tohoto žánru. Nezaujme, neurazí. Uvítala bych, kdyby trochu korespondovala s obsahem.

Verdikt: Nejlepší kniha roku z tohoto žánru. Takže rychle do knihkupectví nebo do knihovny. Tohle prostě musíte číst!


Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Jackson Boudreaux alias „Netvor“ je bohatý a krásný, ale k zaměstnancům Bianky Hardwickové, majitelky restaurace v New Orleansu, se chová povýšeně. Příčí se jí už jen pomyšlení, že by pro něj ještě někdy měla vařit. Když ji však J... více


Komentáře (0)

Přidat komentář