Vysoko nastavená laťka

recenze

Dominika na cestě Japonskem (2021) 5 z 5 / cesti
Dominika na cestě Japonskem

Knihu jsem zhltla během dvou večerů a velmi jsem se u ní pobavila, někdy jsem se smála i hezky nahlas a od srdce. Dominiky humor znám z přednášek, jejích příspěvků na fb a četla jsem i knihu o cestě po jižní Americe, takže už jsem věděla, do čeho jdu. Musím ale říci, že "japonská kniha" se mi líbila ještě více než "Amerika". Přišlo mi, že se autorka v knize více otevřela a čtenář tak v průběhu děje může sledovat, jak se vyvíjí její vztah k Japonsku i místním lidem a ostatně i k sobě samé.

Na druhou stranu, v celé cestě už se projevila cestovatelká vyzrálost a zkušenosti Dominiky a tuším, že i z tohoto důvodu se jí děje mnohem méně "fuckupů", tedy zážitků, kterým se sice smějete, ale které nechcete na cestě zažít a kterých je předchozí kniha plná.
Obdivuji nejen její odvahu cestovat, ale i otevřeně popsat své pocity. Od knihy nečekejte seznam míst k navštívení, ale spíše sondu do mysli cestovatelky, která je dlouhé měsíce sama v "divné" zemi.

Za zmínku také určitě stojí grafické provedení knihy, je plná skvělých fotek a zároveň i nádherných a vkusných kreslených ilustrací. Pro mě se jedná o jednu z ozdob mé knihovny a velmi povedené dílo nejen obsahově, ale i vizuálně.

Nedávno Dominika ohlásila, že chce vydat knihu i o její cestě po Kyrgyzstánu a já už se nemůžu dočkat! Laťku totiž nastavila velice vysoko, tak jsem zvědavá, zda ji další knihou udrží.


Dominika na cestě Japonskem Dominika na cestě Japonskem Dominika Gawliczková

Na motorce do duše Japonska. Dominika putuje Japonskem. Z Tokia na venkov, od formalit k přátelství a z klidu samoty do zájmu médií. Ať už se octne opilá s mikrofonem v ruce nebo zamčená v hodinovém hotelu, o legraci není nouze.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář