Vlaštovčí kopec - drsný pracovní tábor

recenze

Vlaštovčí kopec (2022) 4 z 5 / renulka16
Vlaštovčí kopec

Georgia, USA, 1932. Pracovní tábory na sběr a zpracování pryskyřice rostou jako houby po dešti. Dělníci tu dřou v drsných podmínkách, za prachbídnou mzdu, izolovaní v nedozírných lesích od zbytku světa, a tudíž zcela závislí na často hamižných a arogantních majitelích, kteří poskytují ubytování a stravu za nehorázné ceny. Pro mnohé z nich jsou však tato místa poslední a jedinou šancí.

V románu Vlaštovčí kopec se setkáváme s Rae Lynn a Delem. Vyprávění příběhu je v er-formě a Rae s Delem se střídají.
Rae Lynn je mladá dívka, která po smrti svého manžela uteče a dostane se do pracovního tábora, kde se seznámí s Delem, ale také s Cornelii, která taky nemá lehký život.

Podmínky tábora jsou fakt drsné a pro mladou dívku jako je Rae, je to strašné a málem ji to stojí život...
Dokážete si představit být zavření 3 dny v bedně? Bez vody, bez jídla...?

Autorka velmi podrobně popsala tyto tábory, taky jsem se zde dozvěděla, co je to smolaření. Do této doby jsem neměla tušení, že něco takového existuje a jsem ráda, když mají knihy pro mě přidanou hodnotu.

Neřekla bych, že je příběh nějak předvídatelný. Jako jasně, člověk tuší, jak to asi přibližně dopadne, ale je zde mnoho věcí, které vás překvapí, takže s každou kapitolou si budete říkat, co ještě přijde.
Já jsem se od knihy nemohla odtrhnout, protože mě atmosféra táborů naprosto pohltila a když se blížil konec knihy, tak mi už bylo líto, že končí.

Knihu jsem si chtěla přečíst, protože byla upoutávka na to, že je to kniha pro čtenáře knihy Kde zpívají raci. Tady bych upřímně neřekla, že by to bylo nějak podobné, ale na druhou stranu je to možná tím, že je zde vše taky krásně vylíčené jako v knize Kde zpívají raci. Nicméně mě trochu zklamalo toto přirovnání, byť tento příběh byl taky krásný, tak do raků to má daleko.


Vlaštovčí kopec Vlaštovčí kopec Donna Everhart

Chce to pořádnou kuráž, aby člověk dokázal zachránit sám sebe… V románu úspěšné spisovatelky Donny Everhartové z prostředí terpentýnářských pracovních táborů, ukrytých v hloubi borových lesů, se odehrává drsný i vášnivý příběh ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář