Válka dvou královen by Nikola

recenze

Válka dvou královen (2023) 2 z 5 / obedova.pauza
Válka dvou královen

"Láska. Takový zvláštní cit. Byl jsem svědkem toho, jak srazila z zemi i ty nejmocnější bytosti."

Po nečekaném zvratu v závěru třetí knihy se opět setkáváme s Casteelem a Poppy na jejich výpravě za svržením Krvavé koruny. A třeba že se momentálně nachází každý jinde, není čas na zoufání...začala válka.
Královna Atlantie má mocné vojsko a společně s nově získanou posilou se vydává dobít území kruté panovnice a osvobodit svého krále. Úkol to není jednoduchý a Poppy rychle zjišťuje, že nést na hlavě korunu je po čertech těžké poslání. O to víc, když vám neustále předhazují jakési pradávné proroctví o tom, že máte vlastně přivodit zkázu celé říši.

Očekávaný konec příběhu je tu a já děkuju Bohu, že už nemusím číst víc knih o zdánlivě "bezbranné" Poppy a jejím hrdinném "nabíječi"...nechápejte mě zle, celá série Z krve a popela odstartovala slibně...z prvního dílu jsem byla nadšená, ale postupem času s každou další knihou mé nadšení opadalo a závěr jsem protrpěla...tím spíš, že Válka dvou královen má skoro až neuvěřitelných 700 stran, kde se většinou neděje vůbec "NIC" podstatného.

(SPOILER ZONE ->)

Unesli Casteela, šmejdi...a Poppy je rozhodnutá dostat jej zpět stůj co stůj...ale ještě předtím shromáždí armádu, dobije pár měst, přijde asi o 16 drakenů, takže jí zbydou možná 4 a taky se tak nějak zakouká do Kierana.
Jeji manžel je o poznání méně akční...sedí v podzemní kobce, nechá si uříznout prst a čeká, jestli si pro něj dřív přijde Poppy nebo se zblázní hlady...B je správně.
Do toho tu máme již zmiňované dobívání měst, které jde v podstatě samo...nalezeného bratra Malika, který vůbec nepotřeboval zachraňovat a světe div se i úplně zbrusu novou sestru naší hlavní hrdinky, revenantku Millicent.
Všechno jde ale tak nějak stranou a jediné okolo čeho se celý příběh točí je Poppy, které chybí Casteel a Casteel, kterému chybí Poppy...někde mezi nimy uvízl také Kieran, který je přizván do party a všichni tři si posléze střihnou rituál "Spojení" a u toho i grupáč...musím říct, že celá pasáž s rituálem mi přišla hodně přitažená za vlasy.
Co mě taky dvakrát nepotěšilo bylo zjištění, že naše hlavní hrdinka, která se zprvu tvářila jako člověk se vyšplhala od poloviční atlanťanky, přes bohyni až k prvotní a tím se stala vlastně nejmocnější bytostí v celé říši...opravdu by to nemohlo zůstat u té atlanťanky?

Celá kniha mi pak přišla zbytečně dlouhá...reálně se totiž vlastně nestane skoro nic a ona válka, kterou slibuje už samotný název se vyřeší, aniž by kdo s kým bojoval. Ano, Poppy má armádu a dobije pár měst...ke skutečnému konfliktu s armádou Krvavé královny však nedojde. Ta je eliminována v samotném závěru, nejdříve ale zvládne zrušit "kouzlo", kterým Nyktos a jeho choť spoutali Kolise, coby hlavního zlosyna...boj tedy žádný neproběhne, místo toho jsme jen konfrontováni se spoustou nových informací a zanecháni s tím, že Krvavá královna je sice po smrti, ale k vypuštění Kolise už zbývá jen krůček a Poppy je jediná, kdo jej může zastavit. Žádný konec se tedy nekoná a nás čeká další várka knih...


Válka dvou královen Válka dvou královen Jennifer L. Armentrout

Casteel Da´Neer dobře ví, že není větší intrikánky než Krvavé královny, ale ani on nedokázal předvídat hrůznost toho, co provedla. Poppy se nezastaví před ničím, aby osvobodila svého krále a zničila vše, co Krvavá královna předsta... více


Komentáře (0)

Přidat komentář