To jediné, co na světě ještě zbývá

recenze

To jediné, co na světě zbývá (2023) 5 z 5 / vendy6619
To jediné, co na světě zbývá

Tuto knihu jsem dostala ve formě spolupráce od nakladatelství Albatros a CooBoo. Za což jim moc dekuju! Mám pocit, že poslední dobou vychází hrozně málo queer knih! Takže jsem vděčná za tuhle!
Jakmile svět tak jak ho známe skončí Andrew se vydává na cestu z domova. Když narazí na dům Jamieho dům. Zraněny a hladový. A ta dlouhá cesta nebude jen to najít zbytky civilizace.
Tohle je nádherná knížka! Knížka o pochopení, uvědomění si všeho možného i nemožného, hledání nejen sebe, ale i toho co můžeme nalézt ve světě, který se naprosto změnil.
Tahle knížka nás zavede do míst o kterých jsme neviděli. Dokáže nám změnit pohled na několik situaci. A dokáže jak je důležité komunikovat a být stateční.
Ve druhé polovině jsem začínala mít vážně trochu strach o hlavni hrdiny. Ale to tak bývá když je apokalypsa a lidi si jdou po krku.
Líbí se mi ten pohled na celou apokalypsu. Na to jak konec světa každý vnímá svým způsobem. Jak se lidé snaží adaptovat znovu. Jak se snaží zůstat v klidu, ale zároveň je na nich vidět neklid.
Tohle je tak krásná kniha. V mnoha chvílích jemná, hezká, nevinná. A já jsem tak strašně ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst!
Posledních zhruba 60 stránek už jsem četla pouze se zatajeným dechem! Autor opravdu dokázal udržet napětí do poslední chvíle.
Musím říct, že tohle bylo nádherné pohlazení po duši. Skvěle napsána kniha o tom jak se snaží dva lidé ve světě najít sami sebe a vůli žít.

Komentáře (0)

Přidat komentář