Ticho - I mlčení může zabíjet

recenze

Ticho (2022) 4 z 5 / renulka16
Ticho

I mlčení může zabíjet...

Uprostřed chladného dne v Reykjavíku zmizí z kočárku u luxusní vily spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě.

O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru odstaveného auta v Reykjavíku části rozsekaného ženského těla. Co tu ale chybí, je hlava oběti. Vyšetřovací tým, do něhož už oficiálně patří i dětská psycholožka Freyja, se pustí do vyšetřování jednoho z nejtěžších případů, který je stále zamotanější, vrací se do minulosti a jeho vyřešení se zdá být v nedohlednu.


Ticho. Šestý, závěrečný díl série Freyja a Huldar. Knihy se dají číst jednotlivě. Ale lepší je zkrátka to číst postupně, člověk alespoň vidí vývoj jednotlivých postav. Což já posoudit nemůžu, protože jsem předchozí díly nečetla.

Celý příběh začíná před 11 lety, kdy z kočárku zmizí dítě a místo něj tam je jiné, mrtvé dítě. Příběh se dále odehrává o 11 let později a začíná to tím, že se najde rozčtvrcené tělo. Celé to je v er-formě.

Od začátku se zdá jasné, kdo je vrah a jak to je. Jenže postupem času se začne objevovat tolik věcí, které souvisí s případem, že jsem se nestačila divit, jak je vše zamotané a propojené. Perfektně zpracované a rozhodně si přečtu i předchozí díly ze série.

Příběh nemá hluchá místa, má pěkné tempo. Na můj vkus tam ale bylo hrozně moc postav a chvíli jsem vždy tápala o kom je řeč, než jsem se zase zorientovala.

Hlavní dvojice Freyja a Huldar. Oba jsou to sympaťáci a moc mě bavili. Taky

Milovníkům thrillerů či detektivek tuto knihu velice ráda doporučuji.


Ticho Ticho Yrsa Sigurðardóttir

I mlčení může zabíjet... Uprostřed chladného dne v Reykjavíku zmizí z kočárku u luxusní vily spící nemluvně a na jeho místě leží cizí mrtvé dítě. O jedenáct let později objeví detektiv Huldar se svou nadřízenou Erlou v kufru... více


Komentáře (0)

Přidat komentář