Tichá pošta

recenze

Tichá pošta (2024) 5 z 5 / Mikey
Tichá pošta

Tichá pošta je pokračováním knihy Schovávaná, kterou jsem četla loni a neskutečně se mi líbila. Stala se z ní jedna z mých nejdoporučovanějších českých knih, takže jsem se na pokračování těšila.

Příběh je o vztahu dvou lidí, kteří mezi sebou mají velký věkový rozdíl. Líbilo se mi, že se můžeme podívat na to, jak vztah vypadá po 7 letech. Většina knih končí “žili šťastně až do smrti, ale v Tiché poště nahlédneme do toho, jak to ve skutečnosti vypadá. Autorka tu otevírá několik témat, která ve mě dokázala dost rezonovat. Jedná se sice o romantiku, ale není to žádná hloupost, při které byste měli dojem, že vám umírají mozkové buňky a při každé druhé větě obracely oči v sloup.

Řeší se tu i závažná témata, jsou tu opravdu zajímavé myšlenky, co mě nutily k zamyšlení. Postavy mají hloubku, chápete jejich trápení, problémy. Nic tu není černobílé, je tu sice logika a rozum, ale také víte, že jen tím se rozhodovat nedá, že musíte dát na to, co vám říká srdce. Tohle dilema se na mě z knihy přeneslo a sama bych nevěděla, jak se mám na místě Šárky rozhodnout.

Vztahy můžou být jednoduché jako trojčlenka, pokud žijete v ideálním světě a za ideálních podmínek. Ale většina lidí si něco řeší, každý má své problémy a vy můžete nahlédnout do toho, jaké problémy si řeší páry v této knize. Věřím, že každý si tu najde svoje, co bude jemu nejbližší.

Kniha je opět zábavná, jsou tu hlášky, při kterých jsem se smála nahlas. Ale jako protipól je tu i ta vážnější část, kde se obzvlášť napojíte na postavy a prožíváte s nimi jejich životy. Jako bonus vás autorka vezme na výlet po některých památkách, které bych ráda navštívila. Vyzdvihnu určitě klášter Plasy, který mě neskutečně fascinuje.

Celkově jsem opravdu nadšená, kniha mě opět velmi bavila, byla zábavná, ale i vážná, rozebírá důležitá témata a hlavně se vracíte ke svým oblíbeným postavám ze Schovávané. Přišla mi taková vyspělejší, ale zachovává si vtip a nadhled. Rozhodně doporučuji, pokud chcete romantiku, která ve vás něco zanechá.

Komentáře (0)

Přidat komentář