The Ashes and The Star Cursed King

recenze

Prekliaty kráľ a krvavá koruna (2024) 4 z 5 / katasokolov
Prekliaty kráľ a krvavá koruna

3,75/5*

Námět stále baví, ale knihu bych alespoň o 1/4 seškrtala, a to minimálně.

Těšila jsem se na pohnutou a krutou minulost Raihna, z těch flashbacků se ale nic nového nedozvídáme, je to jen opakování téhož z předchozí knihy, akorát na vícero stranách. To bohužel platí i pro další části textu.

Oproti předchozímu dílu se nám zde střídají pohledy hlavních postav. Děj začíná přesně tam, kde skončila první část a na naše hrdiny čekají mnohá úskalí, která je potřeba překonat a zdolat, aby mohli společně vládnout všem lidem/upírům v království rodu noci.

Rozjezd je zase strašně pomalý a já takové knížky nemám příliš v lásce. Děj se nicméně později rozproudí a některé jeho části jsem si hodně užívala. Pouť za hledáním ostatků mrtvého boha mi silně připomněla sérii Nikdynoc - zejména její třetí a finální pokračování. Také konečně nahlédneme pod pokličku Vincentova života a původu naší hlavní hrdinky.

Zrada, osud, láska, víra, odpuštění, převrat, válka, bohové, rostoucí magické schopnosti, dědictví, kumulace moci, spojenectví, provázání srdcí a duší, degradace a anihilace podřadných ras, pomsta, šťastné zítřky.

Autorka plánuje další čtyři knihy zasazené do tohoto světa - ve třetí knize se podíváme blíže na rod stínu. Také je již venku novela, která se soustřeďuje na Raihnova hlavního generála Valea a jeho manželku Lilith. A také můžete sáhnout po jedné standalone - Slaying The Vampire Conqueror s vibe Buffy, přemožitelky upírů ;).

Na Fourth Wing tahle série ale nemá ani náhodou .

A btw - co mají všichni s těmi jeskynními horkými prameny ?

Spoilery:

Jelikož upláchnul hlavní záporák, tak je jisté, že se s našimi postavami ještě setkáme.

Stejně tak, je nakrknutá z vývoje událostí bohyně Nyaxia, která nezapomíná.


Prekliaty kráľ a krvavá koruna Prekliaty kráľ a krvavá koruna Carissa Broadbent

Prekliaty kráľ a krvavá koruna je vyvrcholením dvojdielnej série Koruny Nyaxie, dychberúce pokračovanie Zmije a krídiel noci a duetu Raihna a Oraye v príbehu zlomených sŕdc, vykúpenia, krvavých intríg a stupňujúcej sa akcie. Po s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář