Prekliaty kráľ a krvavá koruna

Prekliaty kráľ a krvavá koruna https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525775/bmid_prekliaty-kral-a-krvava-koruna-658dbcd1766b3.jpg 4 21 4

Koruny Nyaxie série

< 2. díl

Prekliaty kráľ a krvavá koruna je vyvrcholením dvojdielnej série Koruny Nyaxie, dychberúce pokračovanie Zmije a krídiel noci a duetu Raihna a Oraye v príbehu zlomených sŕdc, vykúpenia, krvavých intríg a stupňujúcej sa akcie. Po skončení turnaja Kejari sa ukázalo, že všetko, čo Oraya vo svojom živote považovala za pravdu, bola len lož. Smúti nad zradou Vincenta aj Raihna a je presvedčená, že už nebude dôverovať nikomu, hlavne nie Raihnovi. Rod temnoty je obklopený nepriateľmi. Šľachtici nie sú príliš horliví, aby prijali premeneného upíra za svojho kráľa, najmä ak kedysi býval otrokom. Navyše hrozí, že Rod krvi zaryje svoje pazúry do kráľovstva a roztrhne ho zvnútra. Keď Raihn ponúkne Orayi tajné spojenectvo, uzavretie dohody je jej jedinou šancou, ako získať späť svoje kráľovstvo a pomstiť sa milencovi, ktorý ju zradil. Aby to však mohla urobiť, bude musieť využiť starodávnu ničivú silu, pevne prepojenú s najväčšími tajomstvami jej otca, a pomoc od bohýň. Oraya odhaľuje svoju minulosť, čelí svojej budúcnosti a zisťuje, že je nútená vybrať si medzi krvavou realitou uchopenia moci a zničujúcou láskou, ktorá by mohla byť jej pádom.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

The Ashes and the Star-Cursed King , 2023


více info...

Přidat komentář

PetraKysova
06.04.2024 4 z 5

Áno je to slabšie než prvý diel. Ale stále je to vynikajúca kniha.
Bola som naozaj rada, že zo začiatku Oraya bojovala so svojim manželom. Pretože to bola ona, ale to pomyselné iskrenie keď už raz boli spolu tam proste nebolo. Občas ma štvala, že nedokázala povedať to blbé Milujem ťa. Či už Viktorovi alebo Raihnovi.
Každopádne kniha mala spád aj keď občas sa tu objavili hluché miesta.
Páčili sa mi nové vedľajšie postavy aj ten neustály pocit, že vlastne nemôžete nikomu veriť. A toto bola najväčšia pravda v tejto knihe. Po tom všetkom čo všetci zúčastnení zažili som sa naozaj niekomu nečudovala, že sa rozhodol ako sa rozhodol.
Viktorove spomienky ma bavili, páčilo sa mi ako autorka ukázala, že pre niekoho to bol netvor a pre niekoho to bol milujúci otec. A je v poriadku myslieť si o ňom oboje veci súčastne.
Veľmi ma zaujíma ako sa celá séria skončí a ako sa este ukážu bohovia a ich plány.

Latimer
31.03.2024 3 z 5

Po úžasném prvním díle, naprostý ponor. Nezáživné, utahané. A zřejmě tomu ublížil i pohled ze strany Raihna v první osobě. Přijde mi, že spisovatelka píše o něčem, do čeho se neuměla vcítit. Do mužského pohledu a bytostí několik staletí staré. Celé je to špatně a další díly číst nebudu...


katasokolov
24.02.2024 4 z 5

3,75/5*

Námět stále baví, ale knihu bych alespoň o 1/4 seškrtala, a to minimálně.

Těšila jsem se na pohnutou a krutou minulost Raihna, z těch flashbacků se ale nic nového nedozvídáme, je to jen opakování téhož z předchozí knihy, akorát na vícero stranách. To bohužel platí i pro další části textu.

Oproti předchozímu dílu se nám zde střídají pohledy hlavních postav. Děj začíná přesně tam, kde skončila první část a na naše hrdiny čekají mnohá úskalí, která je potřeba překonat a zdolat, aby mohli společně vládnout všem lidem/upírům v království rodu noci.

Rozjezd je zase strašně pomalý a já takové knížky nemám příliš v lásce. Děj se nicméně později rozproudí a některé jeho části jsem si hodně užívala. Pouť za hledáním ostatků mrtvého boha mi silně připomněla sérii Nikdynoc - zejména její třetí a finální pokračování. Také konečně nahlédneme pod pokličku Vincentova života a původu naší hlavní hrdinky.

Zrada, osud, láska, víra, odpuštění, převrat, válka, bohové, rostoucí magické schopnosti, dědictví, kumulace moci, spojenectví, provázání srdcí a duší, degradace a anihilace podřadných ras, pomsta, šťastné zítřky.

Autorka plánuje další čtyři knihy zasazené do tohoto světa - ve třetí knize se podíváme blíže na rod stínu. Také je již venku novela, která se soustřeďuje na Raihnova hlavního generála Valea a jeho manželku Lilith. A také můžete sáhnout po jedné standalone - Slaying The Vampire Conqueror s vibe Buffy, přemožitelky upírů ;).

Na Fourth Wing tahle série ale nemá ani náhodou .

A btw - co mají všichni s těmi jeskynními horkými prameny ?

Spoilery:

Jelikož upláchnul hlavní záporák, tak je jisté, že se s našimi postavami ještě setkáme.

Stejně tak, je nakrknutá z vývoje událostí bohyně Nyaxia, která nezapomíná.

zuzak82
02.02.2024 3 z 5

Pro mě velké zklamání. Na první díl to vůbec nemá.