Tesáky aneb Malý a roztomilý Underworld

recenze

Tesáky (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Tesáky

Tesáky
Sarah Andersen
.
106 stran
.
Kniha půjčená z knihovny
.
Moje hodnocení: Super milé.
-----------------------------------------------------------------
Tyto komiksy nebudu hodnotit hvězdičkami, protože mi to vůči ostatním knihám přijde nefér. To ale neznamená, že by se mi takovéhle milůstky nelíbily.
.
Anotace: Elsie je upírka a je jí tři sta let, ale za celou tu dobu nenašla toho pravého. To se ale změní jedné noci v baru, když potká Jimmyho, okouzlujícího vlkodlaka s jízlivým smyslem pro humor a zálibou v běhání při měsíčku. Společně se dívají na horory, čtou strašidelné knihy, užívají si procházky ve stínech a večeře bez česneku. Jejich děsivý životní styl i strašidelný apetit se skvěle doplňují – je to prostě monstrózně báječný vztah!
.
Zrovna Tesáky jsem si moc užila a pořád se u toho usmívala. Hrozně mi to připomnělo film Underworld. Je to jako jeho malá roztomilá verze. U některých obrázků jsem i vybouchla smíchy. Opravdu povedené a líbí se mi, že autorku napadlo se nad takovým vztahem zamyslet. Romeo a Julie ve fantasy světě.
Obrázky jsou hezky vyvedené a přitom jednoduché, černobílé. Není to příběh, ale jen takové situace ze života Elsie a Jimma. Většinou hodně vtipné situace.
.
Krom výše zmíněného Underworldu mě nenapadá žádná kniha nebo film, kde by se do sebe zamilovali vlkodlak a upírka. Vás ano? Napište mi do komentu . Jaký film nebo kniha s upíry je vaše oblíbená?


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Elsie je upírka a je jí tři sta let, ale za celou tu dobu nenašla toho pravého. To se ale změní jedné noci v baru, když potká Jimmyho, okouzlujícího vlkodlaka s jízlivým smyslem pro humor a zálibou v běhání při měsíčku. Společně s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář