Teorie býka

recenze

Teorie býka (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Teorie býka

V této knize najdete hrdinku, kterou si oblíbíte, ale zároveň ji často nechápete, možná i trošku nesnášíte a pojmout její povahu, temperament, to dá dost práce. Eleně je dvacet šest, pracuje ve firmě s módními komponenty, má hodného přítele, co se o ní postará, nemusí tedy řešit peníze a svůj volný čas tráví několikrát ročně na dovolené nebo služebních cestách. Jenže se zdá, že se začala nudit, nic ji nevoní (nejvíc teda její přítel Radim – a to doslova), a touží tak po změně.

Na jedné ze služebních cest se zakouká do Francesca (což mimochodem doteď absolutně nechápu) a Radima opouští. Žije na ubytovně, ale zakousne se do práce, kde se snaží o to, aby ji poslali pracovně do Itálie, a to nastálo! Plánuje, počítá, kalkuluje a do toho si čas od času udělá výlet za milencem. Jenže to je vám takový pitomec, že to snad ani nejde slušně popsat. Už ze začátku jsem tušila, že je to celé špatně, ale Elena – ta měla nasazené růžové brýle prakticky až do konce. Francesco byl povahou Ital – na všechno měl fůru času, žil ve své sociálně bublině, nerad se přizpůsoboval, chodil se najíst k mámě, provozoval sex ve svém dětském pokojíčku, když dole máma vařila večeři, Elenu odbýval, mluvil s ní odměřeně. Jenže ona to celé snášela, i když jí to taky štvalo. Proboha proč?

Příběh je vlastně o tom, že někdy svůj život tak plánujeme, že to přeplánujeme. Nic nám nevoní? Tak pojďme udělat něco, ať jsme ještě ve větších „sračkách“. Máme doma hodného přítele? Tak pojďme ho podvést s chlapem, který si s námi tak akorát vytře doma podlahu (nebo jeho maminka)Autorka používá vtipné fráze, ale ve výsledku je to dost smutné. To, jak sebou nechává Elena vláčet a manipulovat, to se mi úplně nelíbilo. Naopak její vášeň dosáhnout pracovního úspěchu – tomu jsem tleskala. Tohle je fakt dobrá kniha, jen na rovinu – čekejte dost hořkou romantiku, která je spíš o hledání směru života než svatebních zvonech.


Teorie býka Teorie býka Magdalena Maxová

Šestadvacetiletá Elena se ocitá na životní křižovatce. Již dosáhla všeho, co do té doby považovala za důležité. Má hodného přítele, byt s terasou, značkovou kabelku a pár bot, ve kterých beztak nedojde ani za roh. Bohužel, ani vše... více


Komentáře (0)

Přidat komentář