Ten závěr

recenze

Každé další léto (2023) 3 z 5 / bradovav
Každé další léto

Obálka: 3,5* z 5*
Hlavní postavy: 3*
Děj: 4*

@knihydobrovsky #spoluprace

Napsat tuto recenzi nebylo vůbec jednoduché. Když jsem viděla knihu a její obálku dýchlo na mě léto. Příslib léta a jezera zaručoval oddechové čtení plné sluníčka, plavek a lásek.

Poté jsem se podívala na obálku zblízka - vůbec sem si na první dobrou nevšimla mladého muže ve vodě. Zaměřila jsem se na něj a musím říct, že i když z něj moc není vidět, tak to málo mi stačí, aby mi neladil k hlavní postavě a neoslovila mě ani fotografie mladé ženy. Naopak barevné provedení musím pochválit, to ve mě opravdu vyvolávalo pocity léta.

Pojďme ale od obálky k obsahu. V knize se prolíná děj z minulosti s přítomností. Obě linky se věnují stejnému páru, kteří vyrůstají u jezera, které je pro knihu stěžejním místem. Linka v minulosti sleduje jejich seznámení coby dětí, jejich postupné sbližování a radovánky ve vodě. Linka ze současnosti vypráví o jejich opětovném setkání po dvanácti letech odloučení. Co vedlo k takovému odcizení? Co je naopak dovedlo zase k sobě? To zjistěte sami, ať vám nevyzradím hlavní zápletku.

Pro mě je kniha překvapením, protože se jedná o první knihu, kde jsem v jeden okamžik měla obě hlavní postavy ráda, fandila jsem jejich lásce a vzájemnému oťukávání a pak v závěru knihy jsem naopak oba nesnášela, nejraději bych jim dala pár výchovných a zakřičela na ně, ať se vzpamatují.

Hlavní zápletka mě naštvala a příběh mi až zničila. Čekala jsem prostě něco víc. Knize nemůžu odepřít její čtivost, ale vím, že po druhé bych ji už číst nechtěla.

Celkové hodnocení: 3* z 5*

#veructe #letovknize #jezero #kniha #recenze


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o je... více


Komentáře (0)

Přidat komentář