Ten pravý

recenze

Ten pravý (2024) 4 z 5 / Damonka12
Ten pravý

Kniha mě na první pohled zaujala svou obálkou, která je trochu kýčovitá, ale zároveň mi naznačovala, že mě čeká přesně to, co mám ráda. A taky to tak bylo. Knihu jsem přečetla během dvou dnů a užila jsem si každou stránku. Příběh obou hlavních hrdinů mě úplně pohltil.

Sledujeme příběh rozvodové právničky Rebeccy, která vždy zastupuje „tu správnou“ stranu - stranu těch, které partner či partnerka podváděli. Ta samá žena si v minulosti prošla peklem a přežila. Teď se díky nočnímu přepadení její obavy vrací. Wes je kuchař a vyléčený alkoholik, který si chce otevřít vlastní podnik. Už jednou mu to v minulosti nevyšlo. Tito dva lidé na sebe naráží opravdu ve zvláštní a stresující situaci. Zvládnou spolu vycházet i přes své rozdílnosti a bude v tom jejich setkání v minulosti hrát roli?

Musím říci, že jsem od knihy dostala přesně to, co miluju. Romantiku, sympatické hrdiny a spoustu tajemství, které odhalujeme v průběhu celé knihy. Kniha mě udržovala v napětí, abych musela číst dál, abych chtěla vědět, co se stalo. Zároveň to ale bylo podáno i takovým způsobem, že jsem neměla pocit, že bych jen čekala na konec. Dílčí tajemství jsme se dozvídali v průběhu a přesně to mám ráda.

Co se týká romantiky, tak musím uznat, že byla hodně dobře napsaná a vykreslená. Pocity hlavních hrdinů byly logické a dávaly smysl a někdy jsem se s nimi dokázala hodně ztotožnit. Nepřišly mi nucené, což je dobře, protože s tím se v knihách potkávám docela často.

V podobných knihách je pro mě hodně důležité i prostředí a background hrdinů a zde jsme se dostali do kuchařského a právnického prostředí. Ani jedno z nich pro mě není nijak blízké, ale přesto mě dokázaly vtáhnout. Co se týká vážného tématu v knize, tak s tím jsem se zatím v knize nesetkala, ale jistým způsobem pro mě bylo blízké a zasáhlo mě, jelikož patřím ke studentům FF UK. Jsem tedy rada, že jsem si knihu přečetla až s takovýmto odstupem, a ne blíže k začátku roku.

Obálka rozhodně přiláká čtenáře, kterým je kniha určena a kterým se bude většinově líbit. Mě osobně hodně vyhovoval i formát knihy a fond písma. Stejně jako styl psaní autorky a tak mrknu na její další knihy.


Ten pravý Ten pravý Roni Loren

Rebecca Lindtová si většinou připadá jako podvodnice... Svět ji obdivuje jako ženu, která přežila tragédii. Ale jakmile by vyšlo najevo, jak to bylo doopravdy, její image by se zhroutila jako domeček z karet. Nezasloužila si přeží... více


Komentáře (0)

Přidat komentář