Láska nadivoko

recenze

Láska nadivoko (2023) 3 z 5 / Damonka12
Láska nadivoko

Od dua autorek, které píšou pod pseudonymem Christina Lauren jsem toho četla už hodně. Většina knih je na jedno brdo a přiznám se, že se mi mnohem více líbily, když jsem byla mladší. Dnes už jsou to pro mě jen oddechovky, které si jednou za čas ráda přečtu. A tak jsem se pustila do další a stalo se něco co jsem nečekala. Kniha mě opravdu překvapila! A to velmi pozitivně!

Sledujeme příběh Lily, která vyrůstala na ranči jen s otcem, jež byl posedlý hledáním pokladů a dobrodružstvím. A pak je tu Leo, který před několika lety pracoval na ranči s Lily. Mysleli si, že spolu zůstanou navždy. Teď už je ale Leo zpět v New Yorku a celý jeho život je jeho práce. Lily dělá něco, co nesnáší jen proto, aby získala zpět ranč, který miluje. Nyní se úplnou náhodou potkávají znovu. A my se v knize dozvídáme, jak bude jejich příběh pokračovat.

Podle anotace jsem čekala klasickou romantickou knihu plnou klišé. Čekalo mě ale jedno překvapení za druhým. Kolikrát jsem se v knize musela zastavit a podívat na obálku, abych si ověřila, že čtu romantickou knihu. A jelikož miluji překvapení a originalitu, tak za to má kniha hodně plusových bodů.

Dále jsem byla nadšená z prostředí, kde se kniha odehrává, je to něco nového na co nejsem zvyklá, a to byla milá změna. Hodně se mi líbily i zmínky o různých šifrách a kódech. V rámci svého studia mám za sebou předmět kódování informací a jsem nadšená, jakým způsobe autorky toto téma do knihy zakomponovaly. Hlavně na konci.

Trochu jsem měla problém se stylem psaní autorek, ale to se mi u nich stává dost často. Přijde mi trochu méně čtiví a většinou nedokážu knihu přečíst na posezení, což mě celkem mrzí.

Zároveň mi některé romantické scény přišly nereálné. Ale nemůžu říct, že bych si knihu neužila. Naopak, rozhodně dám autorkám ještě šanci a těším se na jejich další knihu. Protože tahle byla super.


Láska nadivoko Láska nadivoko Christina Lauren

Lily vyrůstala jako dcera známého lovce pokladů a věčně nepřítomného otce Duka Wildera, a tak neměla pro tuto profesi příliš mnoho trpělivosti… ani mnoho peněz v bance. Zlomit se ale nenechala. S pomocí otcových vzácných, ručně kr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář