Ten, co kráčí se smrtí

recenze

Ten, co kráčí se Smrtí (2022) 5 z 5 / virgo_books
Ten, co kráčí se Smrtí

Tohle byla kniha, od které jsem upřímně vůbec nevěděla, co očekávat.

Navíc mě i všemi zvraty a tím, co se v příběhu dělo, vždy úplně vykolejila a já nedokázala přesně odhadnout, co se bude dít dál.

Máme tu hlavního hrdinu, detektiva, který právě vyšetřuje případ ztraceného chlapce. Hned na začátku otevře krabičku s kletbou a stane se Tím, co kráčí se smrtí, což znamená, že ho na každém kroku bude doprovázet Smrt.

Jelikož jsme ale v lehce fantasy světě, kde je Smrt jednou z nestárnoucích a věčných bytostí společně s Životem, Časem, Osudem, ale třeba i démony, anděly a ostatními bytostmi, tak se i ona vymyká stereotypům.

Je to velice upovídaná žena, která si každý den mění svůj vzhled a nejraději má svítivé a výrazné barvy.

Postupně se dozvídáme o celém fungování světa a těchto bytostí a navíc vyšetřujeme případ, který se vším tak trošku souvisí.

Já osobně jsem si příběh užila. Bylo to vtipné, vše bylo krásně popsané a navíc je celá kniha nádherně ilustrovaná.

Co se romantiky týče, tak tam tentokrát žádná nebyla a ani mi to moc nevadilo. Je ale možné, že by se v dalším díle mohla objevit.

Pokud vám nevadí trocha filozofie, smrt a všechno kolem toho, tak vám tuhle knihu moc doporučuju.

4,5/5

Za zaslání knihy moc děkuji @pointa.cz #spoluprace


Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Fantasy o postarším detektivovi, kterému se otevře svět prapodivné Smrti a dalších nadpřirozených bytostí. Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jak... více


Komentáře (0)

Přidat komentář