Podivný počátek

recenze

Podivný počátek (2023) 5 z 5 / virgo_books
Podivný počátek

Tuhle knihu už jsem tady na instagramu viděla někdy na začátku roku a velmi mě zaujala. Hlavně anotací, která napovídá, že by to mělo být něco pro fanoušky Enoly Holmes, ale v NA/adult provedení.

Naše hlavní hrdinka Veronice hodně cestuje a zajímá se o vědu a bádání. Na svých cestách se jí ale nedaří lovit jenom motýly, ale také dočasné milence.

Když jí umře opatrovnice a někdo se ji pokusí okrást a unést, vydává se s jedním baronem pryč.

Ten má za to, že jde Veronice o život a ubytuje ji u svého přítele Stokera. Ten je pořád mrzutý a rozhodně si nepředstavoval, že se bude muset starat o nějakou dámu. Oba se ale zajímají o vědu, takže mají alespoň něco společné.

Když ale barona zavraždí, nezbývá jim nic jiného než odjet a pokusit se celou záhadu vyřešit.

Já jsem si čtení velmi užila. Nejenom, že Veronica nebyla taková, jakou si ji Stoker představoval, ale navíc pořád ho vyváděla z míry a nebála se projevit svůj názor.

Ocitli jsme se na spousty místech (např. v cirkuse, kde museli oba vystupovat) a pomalu zjišťovali minulost obou hrdinů.

Nechyběla ani akce, zvraty, nějaké to nebezpečí a když to vše bylo zasazené do 19. století, tak to prostě nemělo chybu.

Navíc ta romantika tam byla úžasná.

Kniha je součástí série, takže doufám, že se dalších dílů brzy dočkáme.

5/5

Za poskytnutí knihy moc děkuji @nakladatelstviocelot #spoluprace


Podivný počátek Podivný počátek Deanna Raybourn

Londýn, 1887. Po pohřbu své staropanenské tety může osiřelá Veronica Speedwellová pokračovat ve svých cestách po světě a věnovat se vědeckému bádání - a příležitostným milostným avantýrám. Zběhlá v lovu motýlů stejně jako v odh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář